În ce manieră afectează obezitatea viaţa sexuală a bărbatului

1 73493 original jpg jpeg

Impotenţa reprezintă imposibilitatea de a ajunge şi menţine o erecţie satisfăcătoare pentru contactul sexual. Studiile arată că o cauză a acestei disfuncţii erectile poate fi, adesea, obezitatea.

Odată apărută,obezitatea duce la scăderea performanţelor sexuale ale bărbaţilor,fiind responsabilă totodată de scăderea nivelului de testosteron din sânge şi de apariţia hipertensiunii,cu efecte negative asupra circulaţiei sangvine din organele genitale.

Potrivit studiilor efectuate în domeniu, în cazul bărbaţilor obezi mai tineri de 55 de ani,rata apariţiei disfuncţiilor erectile a fost de patru ori mai mare decât în cazul celor care aveau o greutate normală. De asemenea,adolescenţii care suferă de obezitate au un nivel de testosteron cu 50% mai redus decât ceilalţi băieţi de vârsta lor. Prin urmare,vor fi predispuşi impotenţei şi infertilităţii atunci când vor ajunge la maturitate.

De asemenea,specialiştii mai susţin că,în cele mai multe cazuri,această disfuncţie erectilă este asociată cu excesul de grăsime abdominală,cu bolile cardiovasculare şi cu diabetul zaharat de tip 2,toate acestea caracterizând o stare cunoscută în prezent sub numele de sindrom metabolic. Se estimează că bărbaţii cu un IMC (indice masă corporală – n.r.) mai mare de 28,7 sunt cu 30% mai predispuşi la impotenţă decât cei cu un IMC normal,mai mic sau egal cu 25. Conform cercetărilor,pierderea în greutate,ca urmare a dietei sau a chirurgiei bariatrice,este asociată cu îmbunătăţirea funcţiei sexuale pentru o treime din bărbaţii obezi care suferă de impotenţă.