Învață să fii elegantă prin vestimentație! Șapte sfaturi esențiale de stil

Felul în care te îmbraci spune multe despre personalitatea ta, iar dacă îți dorești să transmiți eleganță, rafinament, feminitate și încredere în sine, trebuie să acorzi atenție acestor detalii de stil! 

image

Când îți alegi ținuta, este important să găsești echilibrul între modern și decent, astfel încât să creezi o impresie bună. Este foarte ușor! Trebuie doar să respecți regulile de aur pe care le enumerăm în rândurile de mai jos. 

Citește și: Așa NU! Cinci greșeli de machiaj care te îmbătrânesc

  1. Evidențiază-ți decolteul sau picioarele - Un principiu important al eleganței este evidențierea fie a decolteului, fie a picioarelor, dar niciodată pe ambele în același timp. Concret, poți purta o bluză cu decolteu adânc sau o fustă mini. Simultan conferă o impresie îndrăzneață sau riscantă!  
  2. Evită imprimeurile exagerate - O ținută bogată în imprimeuri poate fi extravagantă. Este indicat să coordonezi imprimeurile care se coordonează unul pe celălalt - cum ar fi două imprimeuri în aceeași culoare sau două imprimeuri de dimensiuni diferite, care se armonizează bine împreună. 
  3. Cum te îmbraci la serviciu - La locul de muncă, este esențial să păstrezi un aspect formal, iar acest lucru înseamnă să eviți să porți cămăși cu decolteu, deoarece transmit neseriozitate. De asemenea, dacă optezi pentru o bluză fără mâneci, este necesar să porți și o eșarfă care să îți acopere umerii. 
  4. Poartă puține accesorii - Trei sau patru accesorii purtate în același timp conferă oboseală vizuală. Limitează-te la purtarea a nu mai mult de două bijuterii la o singură ținută. 
  5. Optează pentru pantofi nude - Un truc pe care îl folosesc vedetele de la Hollywood, precum Angelina Jolie, este purtarea pantofilor nude. Asta pentru că această culoare alungește picioarele și se îmbină perfect cu nuanța pielii. În plus, este o culoare versatilă și se potrivește cu aproape orice ocazie. 
  6. Lasă cel mult doi nasturi desfăcuți - O regulă de eleganță este să eviți să porți îmbrăcăminte cu nasturii deschiși. În general, se recomandă deschiderea a cel mult doi nasturi. 
  7. Poartă șosete lungi - Este recomandat să porți șosete suficient de lungi astfel încât să îți acopere pielea când stai jos. Acest principiu se aplică și în cazul bărbaților!  

Sursă foto: Shutterstock