Invincibilă! O femeie de 102 ani a învins COVID-19 de două ori, după ce supravieţuise gripei spaniole în 1918

2 femeie jpg jpeg

Angelina Friedman a ajuns pe prima pagin─â a ziarelor americane acum jum─âtate de an, c├ónd, la 102 ani, a reu┼čit s─â se vindece de noul coronavirus. Iar, zilele trecute, a ap─ârut din nou ├«n presa interna┼úional─â ca fiind cea mai ├«n v├órst─â persoan─â care a reu┼čit s─â ├«nving─â COVID-19 de dou─â ori.

Cei mai mul┼úi dintre noi st─âm cu fric─â s─â nu ne infect─âm cu noul coronavirus sau, atunci c├ónd afl─âm rezultatul pozitiv al testului, avem o str├óngere de inim─â cu privire la evolu┼úia bolii. ├Äns─â exist─â pe lumea aceasta oameni ne├«nfrica┼úi, care au reu┼čit s─â ias─â ├«nving─âtori din lupta cu virusul, ├«n ciuda v├órstei ├«naintate ÔÇô 102 ani ÔÇô sau a faptului c─â se afl─â la a doua experien┼ú─â de acest fel.

Prima infectare cu COVID-19

Angelina Friedman tr─âie┼čte ├«n Centrul North Westchester Restorative Therapy and Nursing din New York ┼či a fost dus─â la spital pe 21 martie 2020, cu o problem─â medical─â minor─â. Atunci a aflat ┼či ea c─â era pozitiv─â la COVID-19. Procedura medical─â pentru care se internase ├«n spital a fost am├ónat─â, ├«ntreaga echip─â medical─â concentr├óndu-se pe administrarea tratamentului anti-coronavirus.

Dup─â c├óteva s─âpt─âm├óni de febr─â ┼či izolare, Angelina a primit rezultatul negativ al testului pe 20 aprillie. Fiica ei a fost informat─â cu privire la vestea cea bun─â: ÔÇ×Mama e o supravie┼úuitoare! A trecut prin pierderi de sarcin─â, hemoragie intern─â ┼či cancer.ÔÇŁ Ea fusese diagnosticat─â cu cancer ├«mpreun─â cu so┼úul ei, acum mai mul┼úi ani, iar el a murit ┼či ea a sc─âpat.

A doua infectare

La ┼čase luni dup─â ├«ns─ân─âto┼čire, adic─â ├«n octombrie, doamna Friedman a luat din nou COVID-19 ┼či, la fel ca prima dat─â, a reu┼čit s─â ├«nving─â virurul f─âr─â mari probleme. ÔÇ×Nu numai c─â a ├«nvins virusul la 101 ani, dar l-a ├«nvins ┼či la 102 ani!ÔÇŁ, declar─â fiica sa plin─â de m├óndrie. N-a fost asimptomatic─â, a avut febr─â ┼či tuse neproductiv─â, ├«ns─â nimic care sa-i pun─â via┼úa ├«n pericol.

Pe 17 noiembrie, Angelina a primit vestea c─â s-a vindecat de coronavirus ┼či a fost scoas─â din nou din izolare. ÔÇ×Mama mea e invincibil─â! A trecut prin gripa spaniol─â ┼či acum s-a vindecat de COVID-19 de dou─â oriÔÇŁ, a ┼úinut s─â adauge fiica acesteia pentru presa american─â.

N─âscut─â odat─â cu gripa spaniol─â

Angelina s-a n─âscut ├«n 1918, pe un vapor din Italia care transporta imigran┼úi spre New York. Acela a fost anul ├«n care a izbucnit gripa spaniol─â pe plan mondial, considerat─â cea mai periculoas─â pandemie din lume. 500 de milioane de persoane au fost infectate atunci ┼či 50 de milioane de oameni ┼či-au pierdut via┼úa din cauza virusului.

Mama Angelinei a murit la na┼čtere, iar Angelina a fost singurul copil din cei 11 ai familiei care a supravie┼úuit.

Foto - Shutterstock, North Westchester Restorative Therapy and Nursing CenterRecente

pitbull shutterstock 1942867918 jpg
Rosii si castraveti  jpg
ciuperci shutterstock 1848583411 jpg
ochi obositi foto shutterstock
Jucarii de plus jpg
zidul chinezesc shutterstock 7845748 jpg
6 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta in numai 5 minute jpg
Cola jpg
Elena Gheorghe jpg
Cartofi  jpg
labradoodle shutterstock 2033747033 jpg
Pisica jpg
adolescenti la pc shutterstock 439292719 ok jpg
miros neplacut   shutterstock 1124436698 jpg
suc de fructe jpg
Epilare jpg
Piele fina dupa epilat cu un epilator electric jpg
mama   parinte  shutterstock 1509673481 jpg
Alimente jpg
Primele fotografii din istorie cu planeta pitic─â Pluto jpeg