Invincibilă! O femeie de 102 ani a învins COVID-19 de două ori, după ce supravieţuise gripei spaniole în 1918

2 femeie jpg jpeg

Angelina Friedman a ajuns pe prima pagină a ziarelor americane acum jumătate de an, când, la 102 ani, a reuşit să se vindece de noul coronavirus. Iar, zilele trecute, a apărut din nou în presa internaţională ca fiind cea mai în vârstă persoană care a reuşit să învingă COVID-19 de două ori.

Cei mai mulţi dintre noi stăm cu frică să nu ne infectăm cu noul coronavirus sau, atunci când aflăm rezultatul pozitiv al testului, avem o strângere de inimă cu privire la evoluţia bolii. Însă există pe lumea aceasta oameni neînfricaţi, care au reuşit să iasă învingători din lupta cu virusul, în ciuda vârstei înaintate – 102 ani – sau a faptului că se află la a doua experienţă de acest fel.

Prima infectare cu COVID-19

Angelina Friedman trăieşte în Centrul North Westchester Restorative Therapy and Nursing din New York şi a fost dusă la spital pe 21 martie 2020, cu o problemă medicală minoră. Atunci a aflat şi ea că era pozitivă la COVID-19. Procedura medicală pentru care se internase în spital a fost amânată, întreaga echipă medicală concentrându-se pe administrarea tratamentului anti-coronavirus.

După câteva săptămâni de febră şi izolare, Angelina a primit rezultatul negativ al testului pe 20 aprillie. Fiica ei a fost informată cu privire la vestea cea bună: „Mama e o supravieţuitoare! A trecut prin pierderi de sarcină, hemoragie internă şi cancer.” Ea fusese diagnosticată cu cancer împreună cu soţul ei, acum mai mulţi ani, iar el a murit şi ea a scăpat.

A doua infectare

La şase luni după însănătoşire, adică în octombrie, doamna Friedman a luat din nou COVID-19 şi, la fel ca prima dată, a reuşit să învingă virurul fără mari probleme. „Nu numai că a învins virusul la 101 ani, dar l-a învins şi la 102 ani!”, declară fiica sa plină de mândrie. N-a fost asimptomatică, a avut febră şi tuse neproductivă, însă nimic care sa-i pună viaţa în pericol.

Pe 17 noiembrie, Angelina a primit vestea că s-a vindecat de coronavirus şi a fost scoasă din nou din izolare. „Mama mea e invincibilă! A trecut prin gripa spaniolă şi acum s-a vindecat de COVID-19 de două ori”, a ţinut să adauge fiica acesteia pentru presa americană.

Născută odată cu gripa spaniolă

Angelina s-a născut în 1918, pe un vapor din Italia care transporta imigranţi spre New York. Acela a fost anul în care a izbucnit gripa spaniolă pe plan mondial, considerată cea mai periculoasă pandemie din lume. 500 de milioane de persoane au fost infectate atunci şi 50 de milioane de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza virusului.

Mama Angelinei a murit la naştere, iar Angelina a fost singurul copil din cei 11 ai familiei care a supravieţuit.

Foto - Shutterstock, North Westchester Restorative Therapy and Nursing Center



Recente

Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg