Istoria rochiilor și câteva tipuri de rochii care nu ar trebui să lipsească din garderoba femeilor

Rochiile există de multă vreme în această lume, însă nu în forma pe care o cunoaștem astăzi. De-a lungul istoriei, rochiile au întâlnit diferite schimbări. La fel ca alte articole de îmbrăcăminte, pe care femeile le poartă astăzi cu mândrie, rochiile au fost purtate inițial de către bărbați.

shutterstock 1836252643 jpg

Printre articolele care au fost inițial purtate de către bărbați se numără pantofii cu toc și gențile.

Dar de unde a început exact această modă a rochiilor? Cu exactitate nu știm răspunsul, dar știm cine le-a popularizat și accesorizat. Senatorii din Imperiul Roman erau mari fani ai acestui tip de îmbrăcăminte. Atât de mari fani, încât purtau aceste rochii împreună cu o bucată de material violet. Dar nu ne oprim aici cu asortarea, pentru că și sandalele făceau parte din ținuta senatorilor romani. Nu doar senatorii se bucurau de aceste rochii, ci și împărații. Se pare că romanii chiar au fost un popor care a fost înaintea tuturor, inclusiv din punct de vedere al modei. În acest articol povestim puțin despre cum au ajuns rochiile în variantele pe care le cunoaștem astăzi. Și nu doar atât, dar îți mai spunem și ce rochii nu ar trebui să îți lipsească din șifonier.

Cum au ajuns rochiile să fie purtate de către femei?

Totul s-a întâmplat într-o zi din secolul 18, când Maria Antoaneta a Franței s-a decis să renunțe la corsetul incomod. Ce a făcut după? A apelat la o rochie. După ce Maria Antoaneta a început această modă și alte femei au început, în timp, să îi urmeze exemplul. Pe vremea aceea moda nu îți permitea prea mult să creezi ținute originale sau simple. Motivul? Materialele erau foarte scumpe și se funcționa după principiul încărcării rochiei cu cât mai multe elemente. Pe vremea aceea dacă aveai rochia cât mai încărcată, făceai automat parte dintr-o clasă socială superioară.

Timpul a trecut și am ajuns până în prezent unde rochia a ajuns să reprezinte un simbol al femeii stilate și al conceptului de feminitate. Nu este de ajuns ca o femeie să poarte doar o rochie. Aceasta trebuie să fie piesa principală a unei ținute, dar ai nevoie și de accesoriile potrivite. Fie că vorbim despre cercei supradimensionați sau mici, inele, brățări sau lănțișoare, fiecare joacă un rol important.

Tipuri de rochii care nu ar trebui să îți lipsească din garderobă

Fiecare femeie are stilul ei, dar cadrele în care se poate găsi o femeie sunt asemănătoare și diverse. Astfel, fiecare trebuie să aibă câteva rochii pentru anumite situații.

Rochia neagră

Nu are nevoie de introducere, o rochie de ocazie neagră trebuie să fie nelipsită din garderobă. Negrul este sinonim cu eleganța și rafinamentul, iar o rochie neagră poate fi purtată la orice eveniment. Fie că vorbim despre o seară de teatru, operă, cină la un restaurant de lux sau club, cu o rochie de ocazie neagră vei da lovitura. Mai ales dacă folosești și un set de bijuterii fine cu cristale spre exemplu.

Rochia tricotată

Dacă vrei să fii feminină și vrei să apelezi la o rochie și în sezonul rece, ai nevoie de o rochie tricotată. Ce au în plus aceste rochii tricotate? Ei bine, pe lângă faptul că sunt comode, rochiile tricotate sunt mai groase și vor menține căldura corpului mult mai bine. Astfel, în sezonul rece poți apela la ea cu inima deschisă, pentru că nu te vor dezamăgi. Asortată de data aceasta cu căciulă, mănuși sau ghete de iarnă, obții o ținută feminină adaptată pentru iarnă.

Rochia de tip sacou

Ce este mai exact această rochie? Este acea rochie de damă care arată ca un sacou și care ar trebui să fie nelipsită femeilor care vor să adopte un look business. Dacă ai o întâlnire importantă unde poți încheia o afacere importantă, rochia de tip sacou este varianta cea mai bună.

Rochia de plajă

Cine știe când vine aniversarea ta cu partenerul și el ți-a făcut o surpriză, un sejur la mare. Ca să nu te prindă nepregătită, trebuie să ai mereu în șifonier o rochie de plajă. Fii pregătită pentru orice surpriză. În plus, nu trebuie să o porți doar la mare. Poți apela la ea și vara când căldura devine uneori insuportabilă. Rochiile de plajă sunt făcute dintr-un material subțire, plăcut la atingere care îți va lăsa pielea să respire.

Rochia scurtă

O femeie mai trebuie să aibă în garderoba ei și o rochie scurtă. Cel mai bun loc de a o purta? În club sau la o petrecere. Acest model este deja consacrat și iubit de toate femeile.

Cam acestea sunt tipurile de rochii de damă care nu ar trebui să îți lipsească din garderobă. Dacă vrei să fii pregătită din orice punct de vedere, achiziționează măcar un model din fiecare tip de rochie.

@shutterstock