FOTO Fii feminină și pe vreme capricioasă! Cum să te îmbraci pentru o apariție de invidiat  

Vremea e cu toane? Asta nu trebuie să te împedice să arăți bine! Îți prezentăm cele mai frumoase ținute, potrivite acestei perioade, care te vor ajuta să atragi toate privirile. 

image

Fie că mergi la serviciu sau ieși în oraș, optează pentru fuste groase ori rochii lungi, piese vestimentare ce îți scot în evidență feminitatea, chiar și în zilele urâte! Pentru o apariție de invidiat, completează-ți ținuta cu o pereche de botine sau de cizme, în tendințe, și nu uita de accesoriul-cheie: geanta!  

Cizme Stradivarius - 279,90 lei

Fustă Zalando - 164 lei 

Geantă H&M -89,90 lei

Maletă Zara - 129,90 lei 

Bluză H&M - 49,90 lei

Cizme Epantofi.ro - 173,99 lei

Fustă H&M - 89,90 lei

Geantă H&M -99,90 lei

Botine Zalando -119 lei

Fustă AboutYou - 117 lei

Geantă Mohito - 89,90 lei

Maletă Mohito - 39,90 lei

Cizme AboutYou - 191,92 lei

Geantă Zalando - 89,90 lei

Rochie Bonprix - 109,90 lei

Cizme Born2Be - 169, 99 lei

Geantă Epantofi.ro - 137,98 lei

Rochie Bonprix - 179,90 lei 

Bonus! Dicționar de stil - cum a apărut rochia 

Cea mai veche rochie datează din perioada Egiptului antic, adică de mai bine de 5.000 de ani. Climatul uscat și cald au motivat egiptenii să conceapă acest obiect vestimentar pentru a se proteja de razele solare. Ei își fabricau rochiile din in și le înfășurau, pur și simplu, în jurul trupului. Ulterior, au conceput rochii din piele de animale, din scoici, blană sau lână. Egiptenii de rând purtau rochii simple, însă bogații etalau modele din țesături speciale, decorate cu mărgele și croite cu pliuri, pentru a se evidenția.  

Rochiile culturale minoice au jucat un rol important în istoria articolelor vestimentare. Civilizația minoică a inventat modele noi, care au atras atenția prin procedurile complexe de țesut și prin broderie.  

Citește și: Mireasă în rochie neagră? Aceasta este moda în 2023!

Au urmat rochiile grecești, care se caracterizau prin culori vii, confort și funcționalitate.  

Epocile antice au văzut și rochii etrusce și romane. Acestea se asemănau cu cele grecești și indicau statutul social al purtătorului, în funcție de modelul conceput. 

De-a lungul anilor, stilurile vestimentare au evoluat, iar tendințele s-au concentrat pe aspectul mânecilor, decolteurilor, umerilor, cât și pe tivuri. Înainte de secolul al XIX-lea, se spunea că o doamnă nu trebuie să își arate pielea, iar cu cât se acoperea mai mult, cu atât era percepută a fi o femeie pură și nevinovată.  

La începutul anilor 1800, au apărut rochiile supradimensionate, cu mâneci umflate, care măreau șoldurile și bustul. În ultima parte a secolului al XIX-lea, s-a pus accentul pe talia subțire și pe țesătura muselină.  

În secolul al XX-lea, erau preferate dantela și materialele ușoare, precum șifonul. În anii 1920, femeile au renunțat la rochiile lungi până în podea în favoarea celor până la genunchi.  

În anii 1940, după cel de-al Doilea Război Mondial, Christian Dior și-a pus amprenta pe moda feminină, când a introdus stiluri noi de rochii. Drept consecință, rochiile servesc acum să îmbunătățească silueta feminină, nu să o ascundă așa cum se întâmpla în trecut.  

Sursă foto: Shutterstock