Tendinţe vestimentare în 2023. Pe unele le credeai uitate şi revin în forţă

Este dificil de prezis cu exactitate ce se va purta în 2023, deoarece moda evoluează constant și apar mereu stiluri noi. Cu toate acestea, câteva tendințe din trecut au revenit în ultimii ani și probabil vor continua să fie populare.

image

Industria modei este imprevizibilă, chiar dacă încearcă să mențină un echilibru fragil între longevitate și tendințe. Tendințele vin și pleacă, dar unele dintre ele reușesc să rămână ani la rândul şi chiar să revină.

Designerii lucrează pentru a crea colecții care să ofere continuitate muncii lor, împingând unele creaţii spre un stil nou. Pe măsură ce noile colecții de designeri au fost lansate la finalul anului trecut, au început să se vadă tendințele în moda anului 2023.

Dantela

Mulţi designeri au ales dantela pentru rochiile lor cu decupaje. Piesele inspirate de lenjeria albastră au fost expuse la spectacolul de la Londra, în timp ce Dior  și Versace au avut colecţii cu un farmec gotic aparte.

Rochiile cu decupaje

Decupajele vor fi în vogă în acest an şi se vor potrivit cu modelele geometrice, elastice. Sezonul următor va aduce decupaje proporționate, de dimensiuni mari, inspirate din creaţiile Andreadamo şi Valentino.

Animal printul rămâne la modă

Nu toată lumea poartă sau preferă animal print, dar trendul nu dispare. Se evidenţiază imprimeul zebră şi leopard, mai ales în accesorizare.

Ciucurii şi franjurii

Penele, aplicate la fiecare mânecă și tiv, au fost înlocuite cu ciucurii și franjurii lungi. Acestea vin în completarea pieselor în tonuri neutre, ceea le face o opțiune excelentă pentru minimalişti şi o gamă largă de designeri.

Rochiile cu ciucuri vor fi în tendinţe în primăvara anului 2023, dar nu există niciun motiv pentru care trebuie să așteptați să le porţi deja la diverse ocazii. Ciucurii și franjurii arată incredibil atunci când accesorizează un pulover neutru, atârnând de cizmele de piele și pe spatele unei jachete grele din piele.

Jachetele de piele

Acestea au fost un pilon principal în creaţiile de modă de zeci de ani încoace și n-a făcut excepţie nici acest sezon. Jachete din piele, chiar şi cele colorate, rămân în vogă. De asemenea, fustele din piele. De la mini la maxi, fustele din piele se menţin în tendinţe. Deoarece pielea este în mod tradițional un material textil pentru toamnă și iarnă, este plăcut să vezi o piesă care poate fi purtată pe tot parcursul anului. Stilul se asortează bine cu orice, așa că aceasta este cu siguranță o tendință în care merită să investești în 2023.

Te-ar mai putea interesa: Spune adio kilogramelor în plus! Cum să slăbești în 2023

Piesele vestimentare croşetate

Stilul croşetat era popular în anii `70 și acum revine la modă. Rochii, topuri, chiar și costume de baie croșetate – toate se așteaptă să fie o tendință în sezonul primăvară-vară a acestui an.

Pantalonii largi, evazaţi

În ultimii ani, au revenit la modă pantalonii largi ca alternativă confortabilă la blugii skinny, în contextul întoarcerii unor elemente populare în moda anilor `70. Acei ani au fost cunoscuți pentru moda îndrăzneață și colorată, iar multe dintre piesele de rezistenţă ale acelor vremuri revin acum. Caută blugi clopot, blazere supradimensionate și salopete în modele și culori îndrăznețe.

Vezi și: Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece? TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta!

Accentele metalice

Această tendință aminteşte de moda de la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000. Accesoriile şi piesele vestimentare metalice, argintul în special, sunt cu siguranță în tendinţe în acest sezon. Se pot alătura o jachetă de piele sau o pereche de cizme peste genunchi pentru a conferi un aer casual oricărei ținute.

FOTO: Shutterstock



Recente

ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg