Legătura neştiută dintre depresie şi bolile de inimă

1 70995 original jpg jpeg

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) preconizează că, până în anul 2020, depresia va fi a doua cauză de mortalitate şi dizabilitate în lume, primul loc fiind ocupat de bolile cardiovasculare care provoacă decesul a 17 milioane de oameni anual.

Mai mult,la nivel mondial,depresia constituie o problemă majoră de sănătate,fiind prezentă la aproximativ 20% din pacienţii cu boli cardiace.

Potrivit unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă canadieni de la Universitatea „Concordia”,persoanele depresive prezintă un risc de două ori mare de a suferi un infarct miocardic comparativ cu cele care nu suferă de depresie. În plus,conform Asociaţiei Americane a Inimii,depresia apare de trei ori mai frecvent la pacienţii cu boli cardiovasculare care au suferit deja un eveniment coronian acut decât în rândul celorlalţi. Cu cât persoana la care se produce un infarct miocardic este mai tânără,cu atât riscul de a dezvolta depresie este mai mare,prin urmare se poate spune că există o interdependenţă între cele două afecţiuni.

Află de AICI cum afectează depresia circulaţia sângelui.