Legume care îţi fac rău

1 79579 original jpg jpeg

Ni se spune pretutindeni că fructele şi legumele sunt bune pentru sănătatea noastră. În exces, toate pot fi nocive, dar sunt câteva dintre ele pe care ar trebui să le consumăm cât mai moderat, cu atât mai mult cu cât acestea sunt cumpărate de la supermarket.

Printre acestea se numără:

Cartoful

Nu spunem că nu trebuie să mănânci cartofi, ci doar că trebuie să ai grijă în ce fel şi cantităţi îi consumi. În cantităţi mari şi consumaţi des, cartofii ne pot face să avem probleme cu greutatea corporală. Trebuie ştiut că aceştia nu au un conţinut nutritiv foarte ridicat, ci doar unul caloric mare. În plus, din cauza modului în care sunt cultivaţi în prezent, aceştia pot conţine pesticide, care în timp ne creează probleme cu ficatul.

Porumbul

Această plantă e deseori cultivată în urma unor modificări genetice, ceea ce înseamnă că ne poate cauza probleme hormonale. De aceea, trebuie ca porumbul pe care îl cumpărăm să fie unul organic.

Ardeiul gras

Persoanele care suferă de artrită ar trebui să evite complet ardeiul gras. Ardeiul gras, consumat foarte des, poate provoca inflamaţii în organism din cauza solaninei, un alacloid care întrerupe funcţiile nervoase.

Vânăta

Dacă suferi de artrită sau de vreo afecţiune renală, atunci vinetele nu sunt cele mai bune legume pentru tine. Acestea conţin oxalat, o substanţă care produce pietre la rinichi.

Roşiile cherry

Sunt printre legumele care conţin cele mai multe pesticide. De aceea, e important locul de unde le cumpărăm, iar în cazul lor noţiunea de legume bio chiar trebuie respectată. S-a descoperit că roşiile cherry pot acumula peste 35 de pesticide diferite.