Legume care îţi fac rău

1 79579 original jpg jpeg

Ni se spune pretutindeni că fructele şi legumele sunt bune pentru sănătatea noastră. În exces, toate pot fi nocive, dar sunt câteva dintre ele pe care ar trebui să le consumăm cât mai moderat, cu atât mai mult cu cât acestea sunt cumpărate de la supermarket.

Printre acestea se numără:

Cartoful

Nu spunem că nu trebuie să mănânci cartofi, ci doar că trebuie să ai grijă în ce fel şi cantităţi îi consumi. În cantităţi mari şi consumaţi des, cartofii ne pot face să avem probleme cu greutatea corporală. Trebuie ştiut că aceştia nu au un conţinut nutritiv foarte ridicat, ci doar unul caloric mare. În plus, din cauza modului în care sunt cultivaţi în prezent, aceştia pot conţine pesticide, care în timp ne creează probleme cu ficatul.

Porumbul

Această plantă e deseori cultivată în urma unor modificări genetice, ceea ce înseamnă că ne poate cauza probleme hormonale. De aceea, trebuie ca porumbul pe care îl cumpărăm să fie unul organic.

Ardeiul gras

Persoanele care suferă de artrită ar trebui să evite complet ardeiul gras. Ardeiul gras, consumat foarte des, poate provoca inflamaţii în organism din cauza solaninei, un alacloid care întrerupe funcţiile nervoase.

Vânăta

Dacă suferi de artrită sau de vreo afecţiune renală, atunci vinetele nu sunt cele mai bune legume pentru tine. Acestea conţin oxalat, o substanţă care produce pietre la rinichi.

Roşiile cherry

Sunt printre legumele care conţin cele mai multe pesticide. De aceea, e important locul de unde le cumpărăm, iar în cazul lor noţiunea de legume bio chiar trebuie respectată. S-a descoperit că roşiile cherry pot acumula peste 35 de pesticide diferite.Recente

femeie la birou  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro jpeg
Tarta cu legume  Sursa foto shutterstock 1980800048 jpg
Decoctul cu mai multe prebiotice decat chefirul  Sursa foto  shutterstock 2153597981 jpg
hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
culorile verii 2024 jpg
crampe musculare jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg