Lipsa de calciu semne. 6 simptome care să te pună pe gânduri

lipsa de calciu semne jpeg

Lipsa de calciu semne. Toată lumea ştie că oasele şi dinţii au nevoie de calciu pentru a se forma şi menţine. Însă acest mineral se găseşte şi în sânge, neuroni şi ţesuturi. Şi când acesta nu este suficient în corp, apar dereglări, care se manifestă nu doar la nivelul danturii şi oaselor.

Studiile arată că mai mult de 70% din sistemul osos este format din calciu,deci eventualele carenţe ar putea afecta serios structura oaselor. Din păcate,o cantitate insuficientă de calciu se manifestă grav şi la nivelul sistemului nervos şi afectează dezvoltarea celulelor corpului.

Mai mult,acest mineral esenţial pentru sănătate aduce beneficii şi în coagularea sângelui,ajută la reglarea bătăilor inimii şi poate relaxa muşchii încordaţi.

Lipsa de calciu semne

Având asemenea efecte pozitive asupra corpului,e clar că deficitele de calciu produc dezechilibre şi boli grave,cum sunt osteoporoza şi dezvoltarea unor afecţiuni cardiovasculare serioase.

Lipsa de calciu semne - Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale lipsei de calciu,cunoscută şi sub denumirea de „cădere de calciu“:

1. Lipsa de calciu semne - Crampe musculare

De obicei,crampele musculareapar după efort fizic solicitant şi în urma unui deficit de potasiu. Însă crampele pot apărea şi din cauza lipsei de calciu în organsim. Simţi durere în zona braţelor,coapselor şi a extremităţilor? Ia în calcul că s-ar putea să ai nevoie de un aport mai mare de acest mineral.

2. Dureri articulare şi de oase

Când apar dureri de articulaţii şi de oase,pe termen lung,cel mai adesea este vorba despre prezenţa unor boli cronice,precum este artrita. Dacă durerile sunt temporare şi se calmează când consumi o perioadă produse lactate,ouă şi brânzeturi,e clar că durerile au apărut din cauza unei cantităţi insuficiente de calciu.

3. Lipsa de calciu semne - Tulburările de somn

Deficitul de calciu este responsabil şi pentru apariţia tulburărilor cronice de somn. Insomnia ori orele puţin de odihnă,cauzate de trezirile frecvente în timpul nopţii,pot indica faptul că organismul are nevoie de mai mult calciu.

4. Problemele dentare

Cum dinţii şi oasele sunt preponderent formate din calciu,insuficienţa acestui mineral în corp afectează direct sănătatea dinţilor. Astfel,pot apărea cariile,infecţiile dentare,sensibilitatea dentară şi îngălbenirea dinţilor.

5. Lipsa de calciu semne - Apariţia eczemelor şi exfolierea unghiilor

Cum calciul are un rol important în regenerarea celulelor,lipsa acestui mineral poate cauza şi probleme la nivelul unghiilor şi pielii. Prin urmare,când în corp nu este suficient calciu,unghiile încep să seexfolieze,sunt mai fragile şi pielea se usucă şi favorizează dezvoltarea eczemelor şi a dermatitelor.

6. Căderea masivă a podoabei capilare

Printre motivele pentru care părul este fragil,uscat şi fără vitalitate se numără şi carenţa de calciu. Adoptă o alimentaţie bogată în fructe şi legume bogate în calciu,lactate şi brânzeturi,şi evită carnea roşie,despre care se spune că „fură calciul “ din corp.