Modele de haine tradiționale în funcție de tipul siluetei

O ie tradițională este un element clasic care poate complimenta orice tip de siluetă. În funcție de model și broderii fiecare doamnă își poate contura un stil unic.

image

Poți spune adio bluzelor care nu te avantajează, căci portul tradițional românesc te salvează din orice situație. Sezonul următor se anunță a fi unul încărcat de multe activități, de aceea trebuie să îți organizezi foarte bine garderoba.

Iată o serie de evenimente la care poți îmbrăca haine traditionale:

●     Aniversări: Dacă trebuie să ajungi la o aniversare specială și nu știi ce să porți, ia românească te salvează întotdeauna. Poți îmbrăca o ie cusută manual pentru a contura o ținută specială. Cu siguranță vei primi toate laudele.

●     Ceremonii religioase: În cazul în care ai multe nunți programate sezonul următor, poți purta straie autentice. Optează pentru un model elegant cu broderii în culori puternice. Adaugă o pereche de pantofi cu toc în nuanțele de pe bluza tradițională pentru un plus de eleganță.

●     Festivaluri: Din garderoba ta de festival nu poate să lipsească celebra ie. Poți să o accesorizezi cu o pereche de pantaloni scurți, bocanci și o borsetă. Cu siguranță vei avea o ținută remarcabilă.

●     În vacanță: Dacă urmează să pleci în vacanță și nu știi ce haine să alegi, bluza tradițională te salvează. Cu siguranță, croiala lejeră și materialul confortabil își vor găsi loc în bagajul tău.

Ce să alegi dacă ai o construcție robustă?

image

Silueta este principalul factor cheie după care trebuie să te ghidezi atunci când alegi o piesă vestimentară nouă.

Te întrebi cum poți alege o ie românească care să ți se potrivească? Iată câteva sfaturi pe care le poți lua în considerare:

●     Cusăturile și detaliile: Aspecte care pot influența modul în care se așază ia pe corp. Uneori, modelele cu detalii verticale pot crea iluzia unei siluete mai lungi și mai zvelte.

●     Decolteul și mânecile: Dacă îți dorești să atragi atenția de la zona taliei poți alege o ie cu un decolteu mai larg sau cu mâneci mai ample.

●     Modelele de haine traditionale cu linii verticale: Asemenea opțiuni îți vor sublinia armonios silueta și îți vor scoate trăsăturile în evidență.

Ce accesorii poți folosi pentru a-ți pune talia în evidență?

Pentru o ținută cât mai echilibrată, nu ezita să asortezi ia cu elementele potrivite.

Iată câteva modele de haine traditionale romanesti pe care le poți utiliza în procesul de accesorizare:

●     Un brâu tradițional va completa perfect ia românească. Ținuta ta va fi unitară și va căpăta un aer sofisticat. Adaugă și o geantă în culori neutre.

●     O fotă tradițională poate fi exact elementul de care ai nevoie. Alege un model de broderie asemănător inserțiilor de pe bluza autentică.

●     O vestă românească cu un model ceva mai minimalist va potența estetica iei tradiționale. Poți lăsa vesta descheiată pentru a crea un contrast vizual între cele două piese.

Ia este fără îndoială un element potrivit pentru oricare tip de siluetă. O poți purta la nenumărate ocazii pentru a contura un look impecabil.

Te întrebi cum o poți alege în funcție de caracteristicile particulare ale siluetei tale? Ei bine, ține cont de sugestiile prezentate anterior.