Motivele pentru care NU ar trebui să porţi zilnic absorbante zilnice

1 shutterstock 1614078055 jpg jpeg

Absorbantele zilnice ataşate de lenjeria intimă sunt folosite frecvent de milioane de femei din întreaga lume, fie că le poartă în zile cu flux menstrual redus, fie pentru a nu păta lenjeria cu fluidele biologice. Cert este că, deşi se numesc absorbante zilnice, acestea nu ar trebui utilizate zi de zi.

Deşi se numesc astfel, produsele care promit să asigure o igienă intimă fără cusur, mai ales că pot fi şi îmbogăţite cu parfum discret, fac mai mult rău decât bine sănătăţii femeilor. Iată doar câteva motive pentru care nu este o idee bună să le utilizezi aşa de des.

Te expui la infecţii genitale

Purtarea absorbantelor zilnice favorizează apariţia infecţiilor fungice. Tocmai partea adezivă, care permite ca absorbantul să nu alunece, păstrează umezeala şi modifică aspectul şi cantitatea bacteriilor şi a ciupercilor din zona intimă.

Poţi suferi iritaţii

Chiar dacă porţi lenjerie intimă şi nu te şti cu vreo infecţie, tot ai risc să suferi de iritaţie vulvară. Pentru a evita astfel de neplăceri, este recomandat să îţi schimbi absorbantul zilnic ori de câte ori îl simţi umed. De fapt, nu este indicat să îl porţi niciodată mai mult de 12 ore. Medicii sugerează ca pe timpul nopţii să îl schimbi cu unul nou sau să nu aplici deloc absorbant pe chilot.

Împiedică pielea să respire

Aceste produse se lipesc de chilot - nu au aripioare ca absorbantele normale, aşa că nu pot rămâne fixate pe loc câteva ore, fără banda de lipici de pe spate. Pentru că partea adezivă este făcută din plastic, pielea nu poate respra bine, iar umiditatea şi temperatura ridicată pot creşte riscul de infecţii bacteriene şi iritaţii, aşa cum se întâmplă dacă absorbantele sunt purtate mai multe ore la rând.

Sunt tratate chimic

În scopul de a transmite ideea de „perfect curat‟ şi pentru a fi parfumate, acest tip de absorbante sunt tratate chimic, iar toate acele substanţe chimice persistă de la câteva ore până la o zi întreagă în zona genitală, care este foarte sensibilă. Cea mai bună alegere este să optezi pentru absorbante fără parfum, din bumbac, şi să le porţi la nevoie, nu zilnic, de asemenea, să le schimbi cât de des este posibil, dacă vrei să eviţi iritaţiile şi infecţiile în zona intimă.Recente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg