Nu simţi mirosul acestor 2 alimente? Este posibil să fie de vină COVID-19

2 brooke cagle kvksl7b6eto unsplash jpg jpeg

Primul loc în care ar trebui să mergi când te întrebi dacă ai sau nu COVID-19 este bucătăria ta. Pierderea simţurilor miros şi gust sunt printre cele mai frecvente simptome pe care le dă această boală.

Într-un articol apărut recent în publicaţia „New York Times‟ se menţiona că aproximativ 87% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 îşi pierd brusc gustul şi mirosul, ceea ce în termeni medicali poartă numele de ageuzie şi anosmie. Mai mult, la circa 25% dintre cei cărora li se confirmă prezenţa noului coronavirus în corp sunt primele semne care sugerează că se petrece ceva diferit în corp. Pornind de la ideea că aceste semne sunt indicatoare cheie pentru diagnosticarea COVID-19, un studiu a stabilit că există anumite alimente pe care un bolnav nu le mai poate alege după miros.

De ce provoacă acest virus pierderea mirosului

Există câteva motive pentru care îţi poţi pierde simţul olfactiv din cauza bolii COVID-19. Dacă ai o afecţiune a căilor respiratorii superioare este posibil să experimentezi adesea o congestie nazală care blochează accesul la nervul olfactiv care conduce la creier informaţiile senzoriale legate de miros. Potrivit Centrului Medical al Universităţii Vanderbilt, din Statele Unite ale Americii, „virusul provoacă o reacţie inflamatorie la nivelul nasului care poate duce la pierderea neuronilor olfactivi”. Simpla verificare a mirosului poate reduce din timpul destinat diagnosticării bolii COVID-19, Cercetătorii se gândesc să facă un test rapid de verificare a mirosului. Acest test ar putea fi una dintre metodele preliminare de scanare, aşa cum este acum verificare temperaturii.

Ce mirosuri nu depistezi dacă ai COVID-19

Echipa de cercetători, care a realizat studiul în India, a examinat 25 de substanţe odorante şi s-au oprit la 5 pe care participanţii le cunoşteau cel mai bine: ulei de cocos, cardamom, fenicul, mentă şi usturoi. Apoi au evaluat mirosurile pe baza potenţei şi familiarităţii şi au dezvoltat un kit de testare pe care oricine îl poate recrea acasă.

În final, au ajuns la concluzia că aceia care nu au putut simţi mirosul de mentă şi de ulei de nucă de cocos au avut un rezultat pozitiv la testul de coronavirus, la puţin timp după aceea. O altă constatare a studiului a fost aceea că aproape 50% dinte persoanele depistate pozitiv şi asimptomatice în aparenţă aveau deficite olfactive

Prin urmare, dacă stai în dubiu în privinţa contractării coronavirusului, mergi în bucătărie şi verifică dacă simţi mirosului acestor două alimente.  Dacă nu ai la îndemână ulei de nucă de cocos, care este folosit mai des în bucătăria asiatică, testează dacă simţi mirosul de cafea, care îţi este mai cunoscut.

Mirosul de usturoi

Carl Philpott este profesor la o organizaţie caritabilă din Marea Britanie şi susţine că usturoiul, cafeaua şi nuca de cocos pot fi folosite pentru testarea mirosului ca test preliminar al prezenţei noului coronavirus în corp. „Există o gamă largă de mirosuri familiare pe care le puteţi testa. Tot ce trebuie să vă asiguraţi este că alimentul sau produsul ales este ţinut aproape de nas. Asiguraţi-vă că evitaţi orice substanţă cu potenţial iritant, precum odorizantul de aer sau înălbitorul!", a declarat profesorul.

Aroma cafelei de dimineaţă

Nu există nimic mai stimulator pentru simţuri dimineaţa decât mirosul de cafea. Dacă nu-i simţi aroma, ar putea fi un indiciu că ai nevoie de un test de coronavirus. Se poate întâmpla să nu tuşeşti, să nu ai dureri de cap, febră sau dificultăţi de respiraţie şi, în acelaşi timp, să ţi se pară că orice mănânci are gust de carton şi că nu mai sesizezi mirosurile cum este cel de cafea.Recente

carente jpg
Alimente inghetate jpg
clickpentrufemei (1) jpg
Tarta de vara  Sursa foto shutterstock 2021914094 jpg
stres jpg
constipație jpg
Alimentele ultraprocesate jpg
Floarea de hartie este si remediu naturist  Sursa foto Pixabay jpg
Legume cu usturoi  Sursa foto shutterstock 1790228171 jpg
căldură  foto   Shutterstock jpg
dulap cu haine jpg
Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg