Pleci la shopping? 5 lucruri pe care să le alegi cu maximă atenție

Atunci când mergi la cumpărături, îți faci lista de dorințe în funcție de necesitățile pe care le ai, dar ea ar putea să se modifice mai ales dacă descoperi promoții sau produse care arată bine și pur și simplu se cer puse în coș. Și așa ajungi acasă cu mult mai multe articole decât ți-ai fi dorit.

image

Este un comportament care ar putea să-ți afecteze bugetul, dar tu știi mai bine ce și cât îți poți permite. Mai important este să fii atentă pe ce cheltuiești banii, să te asiguri că tot ce cumperi este în beneficiul tău și nu-ți va afecta starea de bine sau chiar sănătatea. Există mai multe lucruri pe care ar trebui să le analizezi cu maximă atenție înainte de a le cumpăra, iar noi am făcut o listă cu 5 elemente care contează foarte mult. Iată care sunt acestea:

Țigară electronică

Țigările electronice înlocuiesc fumatul tradițional și sunt alternativa aleasă de tot mai multe persoane datorită impactului mult mai puțin nociv pe care îl au asupra sănătății. Dar, în ciuda acestui beneficiu incontestabil, sunt și cazuri în care fumătorii se întorc la țigări pentru că dispozitivele clasice de vapat pur și simplu le dau bătăi de cap, deoarece trebuie umplute manual, iar dispozitivul are nevoie de întreținere permanentă. În timp, toate aceste mici detalii se transformă într-un disconfort pe care simțim nevoia să-l eliminăm. Dar problema dispare dacă alegi o țigară electronică de unică folosință, care nu necesită umplere sau încărcare și este gata de utilizare imediat ce e scoasă din cutie. Ca să te asiguri că alegi un produs aprobat, este indicat să apelezi direct la sursă și să eviți dispozitive ieftine, pe care le găsești, mai nou, la tot pasul.

Alimente

Deși ai impresia că este cel mai simplu lucru de făcut, de fapt, greșim cu toții de multe ori când ne cumpărăm de mâncare. Indiferent de produsul pe care îl cumperi, este absolut necesar să citești eticheta ca să vezi ce conține. În foarte multe cazuri, produsele care arată mai bine conțin și ingrediente care ar putea să-ți afecteze sănătatea dacă sunt consumate pe termen lung. De asemenea, promoțiile ar putea să însemne că acele alimente sunt aproape de expirare și poate că tu ai în plan să le consumi peste câteva zile. În această situație, fie te expui consumând un produs alterat, fie îl arunci la gunoi și în acest caz chiar pierzi bani, deși în primă fază ai avut senzația că ai câștigat făcând cumpărături la reducere.

Cosmetice

Produsele cosmetice trebuie alese în funcție de tipul tenului sau al pielii, pentru că în caz contrar pot apărea schimbări ale structurilor acestora, care pot duce la probleme destul de grave, ce pot fi rezolvate doar la dermatolog cu tratamente complexe și de lungă durată. Ca și în cazul alimentelor, este esențial să citești lista de ingrediente ca să te asiguri că au în compoziție ceea ce tu tolerezi sau îți este de folos. Un alt sfat important: cumpără-ți cosmeticele doar din magazine specializate, unde au fost păstrate în condiții optime, pentru că cele mai multe produse cosmetice se alterează dacă sunt expuse la soare sau la temperaturi ridicate.

Încălțăminte

Orice pereche de încălțăminte ar trebui să fie probată înainte de a fi cumpărată. Chiar dacă alegi mărimea știută, este posibil ca un anumit model să fie nepotrivit cu forma piciorului tău și să simți disconfort. În timp, cu o pereche nepotrivită de încălțăminte te poți trezi cu probleme grave care pot implica dureri cronice, monturi și alte diformități, unghii încarnate și chiar entorse, potrivit Very Well Health. În cazul în care alegi să-ți cumperi online încălțăminte, este bine să alegi un brand pe care îl folosești deja și despre care știi că produce încălțăminte de calitate, în care te simți confortabil. Iar în situația în care constați că produsul îți provoacă chiar și cel mai mic disconfort, ai întotdeauna posibilitatea să-l returnezi.

Ochelari de soare

Poți găsi ochelari de soare foarte frumoși și ieftini la tarabă, dar înainte de a-i cumpăra este bine să te gândești de două ori. În cel mai fericit caz, lentila nu-ți va oferi niciun fel de protecție împotriva soarelui, dar se poate întâmpla ca acesta chiar să-ți dăuneze și să te trezești cu afecțiuni ale ochiului. Sfatul nostru este să-ți cumperi ochelarii de soare doar din magazine specializate, care îți pot oferi garanția că produsul îți protejează cu adevărat ochii.

Foto: Pexels



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg