Poftă de dulce? Iată ce îţi transmite organismul

1 84259 original jpg jpeg

Mai mult de jumătate din populaţie este afectată de deficitul de magneziu. Deşi există câteva semne care ne indică clar un nivel scăzut al acestuia din organism, puţini dintre noi sunt conştenţi de acest lucru.

Calciul şi magneziul menţin echilibrul organismului uman, iar carenţa lor poate cauza boli grave deoarece multe procese depind de el. Iată care sunt indiciile care ar trebui să te pună pe gânduri. 

Dureri de cap severe

Deficitul de magneziu poate provoca migrene şi dureri de cap frecvente. Cu o lipsă a acestui mineral, vasele de sânge din creier se îngustează rapid şi se extind, ceea ce este cauza unei migrene. O cantitate suficientă de magneziu în organism reduce riscul de modificare a veselor de sânge şi elimină durerile de cap.

Pofta de dulce

Dorinţa arzătoare de a consuma ceva dulce arată că există o lipsă de anumite minerale în organism, în special magneziu. Pierderea de magneziu la femei este adesea corelată cu menstruaţia, iar la sportivi cu un antrenament intens. 

Stres şi apatie

Magneziul este un element esenţial pentru construirea unui sistem nervos puternic. Acest element este responsabil pentru relaxare. Cu o lipsă de magneziu în organism, o persoană resimte anxietate şi stres fără cauză. Astfel, riscul depresiei creşte dramatic. 

Citeşte şi: Cauzele deficitului de magneziu şi cum îmbunătăţeşti absorbţia

Constipaţie

Există multe motive pentru care apare constipaţia, de la stres până la un consum redus de fibre. Magneziul are un efect relaxant asupra multor părţi ale corpului, inclusiv al tractul digestiv. Din cauza lipsei acestui mineral, funcţiile intestinale nu funcţionează corect, ceea ce duce la constipaţie. 

Oboseala

Magneziul este necesar pentru reacţiile care creează energie în celule. Fără magneziu, nu vei avea suficientă energie la nivel celular. Acest lcuru se poate manifesta ca oboseală, energie scăzută şi lipsă de mobilitate.

Sursă: eva.ro