Program de asistenţă pentru sănătate mamelor şi a sugarilor

1 73056 original jpg jpeg

Din luna septembrie, Fundaţia Crucea Albă, Crucea Roşie Filiala Sector 6 şi NUTRICIA dau startul proiectului „Sănătate pentru Mame şi Sugari” (SAMAS). Acesta a fost conceput cu scopul de a oferi mamelor şi viitoarelor mame servicii esenţiale de sănătate în perioada maternităţii.

Programul va crea prima Reţea de Asistenţă de Sănătate pentru Mame şi Sugari,pentru a le ajuta să ia decizii pertinente în ceea ce priveşte îngrijirea lor şi a bebeluşului lor. Astfel,mamele pot beneficia de servicii personalizate în cea mai importantă perioadă a maternităţii:sarcina,naşterea,nutriţia şi îngrijirea copiilor până la 3 ani.

Suportul asigurat de asistenţii perinatali asigură prevenirea problemelor de sănătate ale mamei şi ale copilului în perioada prenatală,la naştere şi după naştere.

De cealaltă parte,asistenţii care intră în programul SAMAS dobândesc un statut profesional superior în raport cu comunitatea. Totodată,prin oferirea serviciilor de îngrijire perinatală,asistenţii SAMAS contribuie la creşterea prestigiului şi calităţii îngrijirii oferite de instituţia medicală unde lucrează. Pentru aceşti asistenţi,SAMAS este şi o oportunitate profesională flexibilă pentru suplimentarea veniturilor.

În perioada septembrie 2013 – februarie 2014,60 de asistenţi medicali se vor specializa prin modulele de formare SAMAS,iar la final vor fi abilitaţi să furnizeze servicii de sănătate viitoarelor şi proaspetelor mame din comunitatea lor,atât în cadrul spitalului sau cabinetelor în care profesează,cât şi în mod independent.

Programul este susţinut de OAMMR (Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti,Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România) şi SRP (Societatea Română de Pediatrie).

Pentru a afla mai multe detalii despre beneficiile programului,vă rugăm să accesaţi site-ul www.programsamas.ro.