Riscul de deces scade cu 40%! Persoanele cardiace trebuie să consume ardei iute de cel puţin patru ori pe săptămână

1 ardei iute consum cardiaci jpg jpeg

Descoperire importantă pentru persoanele cardiace. Un studiu făcut în Italia arată că există un remediu naturist, în ceea ce priveşte alimentaţia, care reduce semnificativ riscul de deces în cazul unui infarct. Astfel, s-a dovedit că persoanele cardiace care consumă ardei iute de cel puţin patru ori pe săptămână au mai multe şanse să supravieţuiască unui infarct.

Consumul regulat de ardei iute, mai des de patru ori pe săptămână, este asociat cu o reducere a riscului de deces din cauze cardiace şi cerebrovasculare, conform unui studiu efectuat în Italia, citat de agenţiile de presă străine.

Potrivit studiului publicat în Journal of the American College of Cardiology şi preluat de Agerpres, persoanele care consumă frecvent ardei iute au un risc de deces mai scăzut cu 23 de procente comparativ cu cele care nu obişnuiesc să adauge acest condiment în alimentaţie.

Citeşte şi: Plante vindecătoare pe care trebuie să le incluzi în dieta ta. Consumă în fiecare zi pătrunjel

Persoanele cardiace trebuie să consume ardei iute de patru ori pe săptămână

În cadrul cercetării au fost analizate 22.811 persoane din regiunea italiană Molise, care au participat la studiul ''Moli-sani''. Potrviti sursei citate, după o perioadă medie de monitorizare de aproximativ opt ani, oamenii de ştiinţă au descoperit că în cazul persoanelor care consumau frecvent ardei iute riscul de deces în urma unui infarct a fost redus cu 40 de procente.

Marialaura Bonaccio, epidemiolog la institutul IRCCS Neuromed din Pozzilli, Italia, a precizat că ''protecţia faţă de riscul de mortalitate a fost independentă de tipul de dietă pe care oamenii o urmau''. "Cu alte cuvinte, cineva poate urma dieta mediteraneană sănătoasă, iar altcineva poate mânca mai puţin sănătos, însă pentru toţi ardeiul iute are un efect protector", a explicat cercetătoarea, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două ouă zilnic. Vei începe să slăbeşti instant

Directoarea departamentului de epidemiologie şi prevenţie din cadrul aceluiaşi institut italian, Licia Iacoviello, a declarat că ''ardeiul iute este o componentă fundamentală a culturii noastre gastronomice'' şi a subliniat că ''proprietăţile sale benefice, de toate tipurile, au fost asociate de-a lungul secolelor consumului său''.

''Important este că acum studiul este abordat în mod serios şi oferă dovezi riguroase şi ştiinţifice'', a adăugat Iacoviello, profesoară la Universitatea Insubria din Varese. 



Recente

portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg