Sarcină: 5 soluţii ca să reduci neplăcerile cauzate de venele varicoase

1 74370 original jpg jpeg

O persoană din cinci suferă de vene varicoase, femeile fiind mai mai afectate decât bărbaţii. Sarcina creşte riscul apariţiei sau agravării acestei probleme. Află care sunt soluţiile, ca să îi reduci efectele negative.

Problema este de natură ereditară,dar sarcina tinde să agraveze simptomele,dn cauza volumului crescut de sânge şi a uterului mărit,care apasă asupra venelor abdominale,mărind presiunea în vasele de sânge de la picioare. Hormonii sarcinii de asemenea contribuie la dilatarea vaselor sanguine,ceea ce îngreunează circulaţia sângelui.

Din păcate,în sarcină,venele varicoase nu îţi afectează numai picioarele,ci se pot localiza şi în zona vulvară. Pot apărea simptome precum durere pelvică,incontinenţă urinară,disconfort,inflamaţii şamd.

Tot din cauza circulaţiei sanguine îngreunate,hemoroizii se pot inflama şi poţi suferi în mod constant de constipaţie.

Poţi lua câteva măsuri simple ca să reduci efectele negativ aferente:

1.     Ţine picioarele mai ridicate decât capulcând stai la orizontală. Este un mod de a impulsiona circulaţia sanguină.

2.     Schimbă-ţi des poziţia. Dacă trebuie să stai în picioare mul timp,fă din timp în timp pauze ca să stai pe un scaun. Viceversa,dacă stai mult pe un scaun,ia pauze de mişcare.

3.     Controlează-ţi greutatea. Creşterea în greutate în timp scurt este o provocare majoră pentru venele tale.

4.     Foloseşte ciorapi medicinali,antivarice.

5.     Ca să previi inflamarea hemoroizilor,bea multe lichide şi adaugă fibre în dieta zilnică.

Nu uita!E important să fii răbdătoare. Venele varicoase care se dezvoltă în timpul sarcinii dispar adesea la câteva luni după ce ai născut.