Scapă de monturi fără operaţie! Cinci remedii eficiente

Scapă de monturi fără operaţie! Cinci remedii eficiente jpeg

Aproape jumătate dintre populaţia adultă are monturi, femeile fiind cele mai afectate. Monturile pot fi moştenite sau apar din cauza încăţămintei nepotrivite. Nu doar că sunt inestetice şi dureroase, ci afectează şi calitatea vieţii. Iată câteva remedii pe care le poţi încerca. Nu te costă nimic.

Monturile sau Hallux Valgus reprezinta o diformitate a degetului mare al piciorului numit haluce care apare prin devierea vârfului halucelui spre celelalte degete însoţit de devierea mediala a metatarsului catre interiorul piciorului formând o proeminenta dureroasa si inestetica.

Aceasta diformitate se agravează in timp, unghiul metatarso-falangian si intermetatarisan devine mai mare si piciorul se deformeaza. Un unghi metatarsian normal este mai mic de 9 grade si cel metatarso-falangian mai mic de 15 grade.

Iată câteva remedii pentru monturi. Atenţie! Ar fi bine să consultaţi un medic înainte să le încercaţi. 

1. Mergi desculţ

Mergi desculţ de câte ori ai ocazia. Mersul fără încălţăminte îţi întăreşte muşchii picioarelor. Totodată, picioarele se vor relaxa. Dacă ţi se pare dureros, stai măcar în casă desculţ, pe un covor.

2. Remediu pentru monturi cu ardei iute

Ardeiul iute are efect antiinflamator şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Stoarce sucul de la ardei şi pune-l zona afectată, apoi acoperă-l cu o faşă. Stai aşa timp de 15 minute.

Totodată, poţi amesteca ardeiul iute cu ulei de măsline, în proporţie de 1:2, apoi să aplici pe monturi. Masează zona uşor timp de 15 minute. Dacă simţi o senzaţie de arsură, atunci foloseşte mai puţin ardei.

Încearcă şi aceste remedii naturale împotriva monturilor. 

3. Foloseşte gheaţa pentru a reduce durerea

11400410 image crop 1495x1457 1553819362 728 82200117f8 1554214201 jpg jpeg

În timp, monturile se pot inflama şi cauza dureri intense dacă persoana afectată stă în picioare pentru perioade îndelungate. Pentru a trata aceste simptome şi a accelera recuperarea, terapia cu gheaţă este o opţiune excelentă. Temperatura scăzută amorţeşte terminaţiile nervoase şi ameliorează disconfortul.

4. Uleiul de ricin, remediu pentru monturi

Este bogat în substanţe antiinflamatoare,care reduc inflamaţia şi ameliorează durerea. Pune o jumătate de cană de ulei ricin într-un ibric şi încălzeşte-l puţin. Înmoaie o dischetă demachiantă în ulei şi pune-o peste mont. Aşază peste dischetă un prosop şi ţine apăsat. Când discheta se răceşte,pune-o din nou în ulei. Căldura va stimula circulaţia sângelui,iar montul nu va mai fi la fel de incomod. Repetă de trei ori pe zi.

5. Orteza pentru monturi

orteza pentru monturi jpg jpeg

Persoanele predispuse să aibă monturi trebuie să acţioneze cu promptitudine. Cea mai simplă metodă de tratament şi stoparea evoluţiei monturilor se realizează în primul rând prin purtarea unor încălţări de calitate, care să susţină arcada piciorului. Este indicată purtarea de încălţăminte ortopedică personalizată, pentru a opri progresia deformării şi a asigura şi un confort sporit.

Există de asemenea susţinători plantari (talonete), orteze ce pot menţine inflamaţia piciorului sub control şi vor reduce durerea prin prevenirea căderii pe interior a piciorului.

Ortezele create special pentru monturi sunt utile pentru a reduce durerea si menţinerea unei presiuni constante pe mont, fapt ce împiedică agravarea lui şi menţinerea confortului.

Sursă: brighside.me, ortopedica.ro