Semne că ai o intoleranţă alimentară

1 78333 original jpg jpeg

Adeseori confundată cu alergiile în cazul anumitor alimente, intoleranţa alimentară este mai mult decât ai putea crede, aproximativ 10% din populaţie suferind de aceasta, însă fără a lua măsuri. Simptomele pot apărea la câteva ore sau zile distanţă, printre acestea cele mai cunoscute fiind cele enumerate mai jos:

Mergi de foarte multe ori la toaletă

Ţi se întâmplă des ca atunci când mergi în oraş să eviţi să consumi ceva de teama de a nu merge la toaletă? Dacă da, acesta este unul dintre cele mai comune simptome că te confrunţi cu intoleranţă alimentară, apărut pe fondul stresului digestiv. Acesta include durerile abdominale, balonarea şi diareea, semne ale sindromului colonului iritabil.

Ai dureri musculare sau articulare

Dacă suferi de hipersensibilitate musculară sau de dureri ale articulaţiilor, acestea îţi pot afecta activitatea zilnică. Fibromialgia este o afecţiune răspândită în rândul populaţiei, afectând mai mult de 6% din aceasta, în special femeile de vârstă mijlocie. Aceasta se află în strânsă legătură cu regimul alimentar, deoarece anumite alimente pot înrăutăţi şi mai mult starea de sănătate. De aceea, este indicat să cunoşti alimentele faţă de care ai o sensibilitate şi să le elimini din dietă.

Anumite alimente îţi provoacă disconfort

Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale intoleranţei alimentare, ignorat de foarte multe persoane. Printre acestea, cel mai cunoscut produs chimic folosit care poate provoca dureri de cap, stări de ameţeală sau de oboseală, este monoglutamatul de sodiu.

Te simţi obosită chiar dacă ai dormit

Indiferent de cât de multe ore ai dormi pe noapte, tot nu reuşeşti să te simţi odihniă. Oboseala cronică este o afecţiune caracterizată de perioade lungi de oboseală care îţi afectează activităţile zilnice. Potrivit doctorilor, peste 20% din populaţie suferă de această afecţiune, cauzele nefiind clare, însă intoleranţa alimentară s-a dovedit a fi un factor de influenţă.

Laptele şi iaurtul îţi provoacă disconfort

Mai bine de 90% din populaţie întâmpină probleme în digerarea lactozei, fiind una dintre cele mai răspândite intoleranţe alimentare. Reacţiile diferă de la un caz la caz, însă, de cele mai multe ori, acestea se manifestă sub forma durerilor abdominale, balonării şi a flatuenţei. Totodată, şi usturoiul sau ceapa pot crea disconfort, de aceea este bine să urmăreşti cum te simţi imediat după ce le-ai consumat.