Semne că nivelul de estrogen este prea mare

1 77402 original jpg jpeg

Pentru ca organismul să funcţioneze normal, secreţia echilibrată a diferiţilor hormoni este esenţială. Estrogenul, cunoscut sub numele de hormon feminin, este foarte important – el este răspunzător de multe dintre funcţiile vitale ale organismului nostru.

Când această secreţie, produsă în principal în ovare, ajunge la un nivel mult prea ridicat, poate provoca diverse probleme şi tulburări, printre care:

Îngrăşare

Creşterea în greutate este considerată principalul simptom al excesului de estrogen din organism. Estrogenul, pe lângă faptul că este secretat în ovare, este produs şi în interiorul celulelor de grăsime. Ca rezultat, este produsă o cantitate mare de estrogen atunci când grăsimea este acumulată de organism şi invers.

Menstruaţie anormală

Menstruaţia poate fi neregulată când producţia de estrogen din organism este excesivă. Nu poţi să îţi dai seama care va fi perioada de menstruaţie, iar durata s-ar putea să fie mai lungă, provocând astfel disconfort. Tulburările apar din cauza faptului că acest hormonul este responsabil de îngroşarea căptuşelii uterului şi, prin urmare, excesul de estrogen provoacă o cantitate mai mare de sânge care trebuie eliminat.

Dureri de cap frecvente

Durerea de cap este cel mai frecvent simptom al producţiei excesive de estrogen. Aşadar, dacă te confrunţi des cu durere de cap înseamnă că ceva nu este în regulă cu nivelul acestui hormon.

Pierdea firelor de păr

Producţia excesivă de estrogen afectează podoaba capilară. Ca rezultat, începe să îţi cadă tot mai multe fire de păr. Mergi la un control dacă îţi cade din ce în ce mai mult păr.

Pierderi de memorie

Când există un nivelul ridicat de estrogen, funcţia creierului este afectată într-un fel sau altul. Schimbările care apar pot fi victime ale pierderii de memorie. Îţi este greu să îţi aminteşte nume, numere sau ce activităţi ai de făcut. Pe termen lung, această tulburare creşte riscul de Alzheimer.

Stare de nelinişte

Dacă te simţi agitată şi nu reuşeşti să te linişteşti, atunci vinovat pentru această tulburarea este estrogenul. Nivelul crescut de hormon afectează starea de relaxare şi calm. Mergi la un control medical dacă starea de nelinişte persistă o perioadă mai lungă.

Credit foto: