Simptome mai puţin cunoscute ale atacului de cord

1 81716 original jpg jpeg

Unele afecţiuni cardiovasculare prezintă simptomele, altele nu. Durerea resimţită în piept nu anunţă neapărat atacul de inimă. Infarctul miocardic are mai multe simptome, însă multe dintre ele sunt ignorate deoarece se crede că poate fi o simplă înţepătură, o amorţeală.

Principalele simptomele care anunţă atacul de inimă sunt:

Durere de stomac, arsuri stomacale, indigestie şi greaţă

Mulţi oameni care suferă un atac de cord se confruntă şi cu durere de stomac, arderi stomacale, indigestie şi greaţă. Predispuse la aceste simptome sunt femeile, comparativ cu bărbaţii. Indigestia poate fi cauzată de ceva ce nu-ţi prieşte, dar asta nu înseamnă că trebuie să treci cu vederea peste stările de rău pe care le ai.

Ameţeală şi respiraţie îngreunată

Un alt simptom al atacului de cord, care poate provoca confuzie este respiraţia îngreunată. Problemele respiratorii sunt asociate de obicei cu sistemul respirator, însă nu întotdeauna. Atât ameţeala, cât şi respiraţia îngreunată pot anunţa o problemă prezentă la nivelul inimii.

Ritmul cardiac accelerat

În momentul în care bătăile inimii sunt neregulate şi rapide, atunci este cazul să te duci imediat la un medic specialist. Mai mult, dacă ritmul cardiac accelerat este însoţit de ameţeală, respiraţie îngreunată şi slăbiciune, nu mai sta pe gânduri. Toate acestea sunt simptomele care anunţă un atac de cord.

Anxietate şi transpiraţie

Dacă simţi că îţi este foarte cald şi ai început să transpiri şi anxietatea îşi face simţită prezenţa, nu trece cu vederea pentru că pot indica o problemă la nivelul inimii.

Transpiraţie şi oboseală

Momente neobişnuite de căldură şi transpiraţie, însoţite de oboseală, resimţite pentru o perioadă mai lungă, pot anunţa atacul de cord. Acest simptom nu trebuie ignorat.

Durere în braţe

Acesta este simptomul clasic care anunţă atacul de cord. Resimţită de fiecare dată pe partea stângă, durerea începe de la nivelul pieptului şi se întinde spre braţe, fiind însoţită de amorţeală şi stare de paralizie.

Durere în piept

În momentul în care are loc atacul de inimă sau există un blocaj în artere simţi presiune, un sentiment de apăsare şi durere în piept. Însă, este posibil ca aceste simptome să fie resimţite în timp ce stai întinsă sau când practici sport, dar să nu dureze mai mult de câteva minute.



Recente

Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg