Simptome mai puţin ştiute ale cancerului ovarian

1 79251 original jpg jpeg

Cancerul ovarian este cel de-al cincilea tip de cancer în rândul femeilor, cauzând de cele mai multe ori decesul. Acest tip de cancer implică creşterea celulelor anormale pe ţesutul care acoperă ovarul. Boala prezintă mai multe simptome, ea putând fi diagnosticată în urma unor analize mai specifice, recomandate de un medic specialist. 

Simptomele care apar în stadiile incipiente sunt:

Inflamaţie

Principalul simptom cu care se confruntă femeile care ar putea suferi de cancer ovarian este senzaţie de inflamaţie în zona abdominală. Simptomul poate fi cauzat şi de alte afecţiuni, însă el trebuie luat în seamă când apare frecvent şi pentru perioade mai lungi. Dacă inflamaţia abdominală este însoţită de pierdere în greutate, este recomandat să mergi la un specialist.

Durere

Durerea simţită în zona abdominală, care apare fără explicaţii, poate fi simptom al cancerului ovarian. Durerea poate fi de intensitate scăzută, medie sau intensă, în special în zona pelviană, abdominală sau spate. În plus, durerea este resimţită şi în timpul actului sexual.

Probleme gastrointestinale

În general, femeile care suferă de cancer ovarian nu pot mânca orice, din cauză că ele se simt sătule fără să mănânce prea mult. Acesta este motivul pentru care multe slăbesc şi se confruntă cu probleme gastrointestinale.

Schimbări în ciclul menstrual

Un alt simptom cu care femeile care suferă de cancer ovarian se confruntă este schimbări în ciclul menstrual. Ele apar pentru că tumora poate afecta funcţiile hormonilor.

Multe dintre simptomele enumerate mai sus pot fi prezente şi la alte afecţiuni, dar nu trebuie să treci cu vederea peste ele – este mai bine să le previi decât să le descoperi mai târziu!