Simptomele atacurilor de panică

1 81161 original jpg jpeg

Toată lumea are perioade aglomerate în care stresul îşi spune cuvântul, iar organismul se resimte. De cele mai multe ori reuşim să depăşim aceste perioade, însă există şi situaţii în care ai senzaţia că situaţia îţi scapă de sub control, ceea ce duce în cele din urmă la atacul de panică.

Atacurile de panică sunt un cumul de simptome psihologice şi fizice, iar printre cele mai frecvente se numără:

Bătăi rapide ale inimii

Bătăile rapide ale inimii sunt cel mai obişnuit simptom al unui atac de panică.

Paloare

În timpul unui atac de panică, sângele este dus din zonele periferice, precum picioare, degete, spre zona muşchilor mari. Ceea ce rezultă în transformarea culorii pielii din zona mâinlor, picioarelor şi feţei, care devine palidă.

Senzaţia de slăbiciune

Senzaţia că nu te mai poţi ţine pe picioare şi că nu ai niciun fel de forţă în mâini e des întâlnită în atacurile de panică.

Amorţeală şi furnicături

Atunci când ai mai puţin sânge în mâini şi picioare e foarte probabil să experimentezi senzaţii de amorţeală şi furnicături.

Respiraţie precipitată

Deoarece corpul crede că trebuie să trimită mai mult oxigen către muşchi pentru forţă, respiraţia devine mai scurtă şi mai intensă. Câteodată se poate întâmpla ca persoanele în cauză să experimenteze o senzaţie de lipsă de aer.

Ameţeli

Atunci când respiraţia ta devine precipitată, creierul primeşte mai puţin oxigen, ceea ce duce la ameţeli şi la senzaţia că pierzi contactul cu realitatea.

 Transpiraţie

Este de asemenea cel mai frecvent simptom în cazul atacului de panică.

Greaţă sau disconfort abdominal

Întregul sistem digestiv devine mai lent în timpul unui atac de panică. Acest lucru provoacă greaţă şi senzaţia că ai ceva greu în stomac.

Dureri în piept

Duerile din zona inimii îi fac pe mulţi să creadă că suferă un atac de cord.

Tremurat

Duerei uşoare în tot corpul şi tremurat sunt alte simptome care indică un atac de panică.

Iminenţa morţii

Persoanele care experimentează un atac de panică au sentimentul că vor muri din clipă în clipă din cauza simptomelor fizice pe care le resimt.

Sursa foto: rd.com