Cum învingi atacurile de panică

1 71388 original jpg jpeg

Atacurile de panică pot apărea pe neaşteptate şi sunt însoţite de o frică puternică. Femeile sunt cel mai adesea afectate de acest sentiment, iar 5% dintre ele sunt încercate frecvent de nelinişte interioară. Din fericire, atacurile de panică pot fi controlate, iar câteva sfaturi îţi pot fi de mare ajutor în astfel de situaţii.

Respiraţia abdominală te scapă de anxietate

Exerciţiile de respiraţie diafragmatică sau abdominală reduc stările de anxietate şi au un efect calmant. În timpul respiraţiei abdominale este stimulat nervul vag,responsabil pentru combaterea panicii şi fricii.

Pentru început,pune o mână pe burtă şi una pe piept. Ispiră lent şi profund,din abdoment. Ţine aerul timp de 3-4 secunde,apoi expiră încet. Ia o pauză de 3-4 secunde apoi repetă din nou inspiraţia şi expiraţia până te calmezi.

Concentrează-te pe părţile corpului

Stai aşezată şi relaxată. Întinde o mână şi concentrează-te pe ea şi pe fiecare muşchi. În gând sau cu voce tare spune cum simţi îţi simţi mână,cât de grea sau de uşoară este. Procedezi astfel cu cealaltă mână şi cu picioarele.  În felul acesta îţi vei relaxa muşchii şi vei scăpa de tensiunea care ţi-a provocat panica.

Citeşte şi:

Remedii naturale pentru atacurile de panică

Cum recunoşti o depresie

Câteva exerciţii uşoare îţi sunt de folos

Atunci când simţi teamă,andrenalina creşte,iar palpitaţiile sunt din ce în ce mai intense,iar frica se accentuează. Prin urmare,este un cerc vicios din care poţi scăpa cu câteva exerciţii fizice. Aleargă uşor pe loc,fă câteva genoflexiuni sau abdomene pentru a alunga anxietatea.

Uită de sentimentul care te-a cuprins

Dacă eşti pe punctul de a face un atac de panică,încearcă să-ţi concentrezi atenţia mai puţin pe ceea ce simţi pentru a nu intensifica sentimentele de frică. În astfel de momente comunicarea cu o persoană ţi-ar fi de mare ajutor. Sună-ţi un prieten,un membru al familiei sau ieşi afară şi priveşte la oamenii din jurul tău. 

Adoptă un stil de viaţă relaxant

Eşti mereu în căutarea timpului pierdut,stresată şi agitată? În ritmul acesta,organismul tău se epuizează şi poţi suferi de atacuri de panică. Fă o pauză de la momentele stresante şi implică-te în activităţi care-ţi fac plăcere,măcar de câteva ori pe săptămână. Astfel ve fi mai relaxată şi vei evita să te mai simţi panicată şi anxioasă.

Info:

Dacă nu poţi autocontrola atacurile de panică,iar ele sunt din ce în ce mai frecvente,apelează la ajutorul psihologului.



Recente

Prajitura cu frisca si biscuiti  Sursa foto shutterstock 378077170 jpg
Crochete de cartofi cu mozzarella  Sursa foto shutterstock 1295330584 jpg
Poza de cover  Cum sa creezi un colt de poveste cu ajutorul magnoliilor  Sfaturi si recomandari practice Magnolie, flori, casa, curte, gradina jpg
Istoria brățărilor de gleznă De la simboluri sacre la accesorii moderne jpg
5 greseli de evitat in rutina de ingrijire a fetei jpg
Prajitura Semla  shutterstock 1653371791 jpg
shutterstock 2108259377 jpg
clickpentrufemei ro (21) jpg
Piure de cartofi dulci  Sursa foto shutterstock 1066526543 jpg
Prajitura musuroi de cartita  Sursa foto shutterstock 2247142895 jpg
shutterstock 2589962907 jpg
muscate 1 png
Cartofi dulci cu ierburi aromatice  Sursa foto shutterstock 2242194495 jpg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
femeie feminina 2344774319 jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 2179100211 jpg
barbat elegant cu costum jpg
Cartofi dulci umpluti  Sursa foto shutterstock 1012614088 jpg
Secretele ciocolatei sanatoase  Sursa foto chocolate 968457 1280 jpg
shutterstock 2317141373 jpg