Soluţii la îndemână pentru crizele de fiere

1 63228 original jpg jpeg

Alimentaţia nesănătoasă, oboseala şi stresul se numără printre principalii „vinovaţi” pentru problemele cu fierea. Află din rândurile următoare care sunt remediile din bătrâni care ajută la tratarea acestor neplăceri.

Localizată în partea dreaptă,sub ficat,fierea are forma unui săculeţ în formă de pară,iar rolul ei este de a depozita şi de a elibera bila. Tulburările de secreţie sau de eliminare a bilei sunt cunoscute în termeni medicali sub numele de dischinezie biliară. În cele mai multe cazuri,probleme cu fierea sunt asociate cu simptome precum durerea în partea dreaptă a abdomenului,gustul amar resimţit dimineaţa,senzaţia de greaţă şi de vărsături,dar şi durerile de cap („migrena biliară”).Sunătoarea,calmant biliarCu acţiune de stimulare a activităţii biliare şi de prevenire a calculilor la acest nivel,remediile din sunătoare şi din ţintaură sunt un bun medicament natural pentru aceste neplăceri. Prepari infuzia de sunătoare dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Laşi cana acoperită timp de 10 minute,după care strecori şi bei 2-3 căni pe zi de infuzie,timp de două-trei săptămâni.

Efecte similare în problemele cu fierea au şi preparatele din ţintaură,care diminuează simptomele şi îmbunătăţesc digestia. Tinctura o prepari din 20 g plantă pe care o laşi la macerat timp de opt zile în 100 ml de alcool. Ia câte 30 de picături de tinctură în puţină apă îndulcită până la reducere simptomelor.

Mai poţi încerca şi:infuzia din frunze de anghinare (o lingură de frunze la jumătate de litru de apă,cantitate care se bea pe parcursul zilei) şi pulberea de coajă de cruşin (câte un vârf de cuţit de 2-3 ori pe zi),care se iau până la dispariţia simptomelor.

Mai multe remedii de folos găseşti pe clicksanatate.ro.