Tratament revoluţionar! Un medicament contra cancerului, testat cu succes pe pacienţi

Tratament revoluţionar! Un medicament contra cancerului, testat cu succes pe pacienţi jpeg

O nouă reuşită în tratamentul cancerului! Oamenii de ştiinţă au creat un medicament ce are capacitatea de a lupta împotriva celulelor canceroase, dar şi de a reduce riscul de a dezvolta metastaze. Medicamentul a fost deja testat pe pacienţi, iar rezultatele sunt mai mult decât satisfăcătoare.

Un medicament inovator cu dublă acţiune a fost dezvoltat de Institutul de Oncologie din Vall d’Hebron, din Barcelona, notează ElPeriodico.com.

Dublul efect al acestuia presupune alimentarea capacitaţii antitumorale a sistemului imunitar şi, totodată, inhibarea capacitaţii de a genera metastaze.

MSC-1, dezvoltat de Institutul de Oncologie din Vall d’Hebron (VHIO, Bacelona), blochează proteina LIF. Aceasta favorizează avansarea a circa 80% din cancerele de pancreas, 60% a glioblastoamelor (tumoarea cerebrală cea mai comună), 35% a cancerelor ovariene, 15% a cancerelor pulmonare şi în procente mai mici alte tipuri, potrivit News.ro.

„Acestea sunt cazurile care sperăm să beneficieze de o terapie contra proteinei LIF”, a declarat Joan Seoane, cercetător şi şeful echipei VHIO, care a subliniat că „tipurile de cancer în care LIF este activă sunt de multe ori agresive şi au pronostic negativ”, citează La Vanguardia.

De ce recidivează cancerul şi care sunt tipurile care au tendinţa de a reapărea

Medicamentul a fost deja testat deja pe 41 de pacienţi care suferă de cancer la pancreas, ovare şi plămâni din spitalele Vall d’Hebron, Princess Margaret şi Memorial Sloan Kettering.

Potrivit rezultatelor prezentate în aprilie la un congres din Atlanta, medicamentul care inhibă proteina LIF nu a dat efecte secundare, nici în cazul unor doze mari.

Pentru că nu are efecte secundare, este posibil ca el să fie folosit împreună cu chimioterapie sau imunoterapie, pentru a-i spori randamentul.

Sursă: digi24.ro