VIDEO. 5 teste medicale care-ţi pot salva viaţa

1 71631 original jpg jpeg

Deşi anual faci o serie de analize uzuale pentru a-ţi verifica starea generală de sănătate, există teste pe care dacă le faci la timp îţi pot salva viaţa. Iată cum poţi depista dacă prezinţi risc de boli cardiovasculare, sifilis, SIDA şi nu numai.

Ai grijă de inima ta!

Inima este bunul tău cel mai de preţ. Ea este practic motorul întregului organism,pe care trebuie să-l îngrijeşti cu cea mai mare atenţie.

Pentru a afla dacă suferi deja sau eşti predispus la afecţiuni cardiovasculare,îţi poţi face o analiză a sângelui prin care să fie măsurat nivelul de proteină C reactivă. De fapt,acest test depistează prezenţa inflamaţiilor în organism.

Corpul reacţionează în mod natural împotriva infecţiilor şi rănilor,dar nivelurile crescute ale acestei proteine pot duce la îngroşarea sau înfundarea arterelor.

De fapt,nivelul crescut de proteină C reactivă reprezintă un risc de boli cardiovasculare chiar mai mare decât colesterolul.

Excesul de proteină C reactivă (peste 3 mg/l) poate fi,de asemenea,asociat cu apariţia altor probleme de sănătate,inclusiv diabet,hipertensiune arterială şi Alzheimer.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.