5 ingrediente necesare vieţii în doi

1 65043 original jpg jpeg

După ani buni de căsnicie, este greu să menţii aprinsă flacăra iubirii şi să eviţi rutina. Şi totuşi, există o reţetă a fericirii conjugale de durată. Câteva sfaturi te vor ajuta să ai o viaţă de cuplu armonioasă.

1. Ascultă-l şi pe el!

„S-au căsătorit şi au fost fericiţi până la adânci bătrâneţi.” O,ce n-ai da ca şi viaţa ta amoroasă să fie atât de simplă! Dar atât timp cât vă integraţi în cotidian şi apar problemele de familie,viaţa în doi pare că descoperă mai multe defecte decât calităţi.

Cum s-o dai să fie bine? Începe prin a conştientiza că iubirea presupune să consideri nevoile partenerului la fel de importante ca ale tale. Altfel spus,este cazul să respectaţi principiul egalităţii în relaţia de cuplu.

Atunci când iei o decizie,ţine cont şi de părerea soţului tău. În acest mod,vei reuşi să elimini din frustrările şi din certurile de cuplu.

2. Exprimă-ţi dorinţele!

De cele mai multe ori,nereuşitele din cuplu se datorează în mare parte lipsei de comunicare dintre parteneri. Aşadar,ai grijă să nu cazi în această capcană.

Dimpotrivă,ai anumite aşteptări de la soţul tău sau vrei să nu mai repete anumite greşeli? Încearcă să-i spui ce simţi şi explică-i ce te-ar face fericită.

Nu te aştepta să-ţi surprindă mesajele subtile şi să ghicească ce este în capul tău. Ţine de tine să-ţi exprimi clar dorinţele şi să creezi condiţiile favorabile pentru a le putea pune în practică. Nu în ultimul rând,cere-i şi partenerului tău să facă acest lucru.

3. Arta compromisului

Ce-i drept,este foarte important ca în relaţia de cuplu să laşi de la tine şi să accepţi că nu doar voinţa ta trebuie să se impună. Însă de aici şi până la a permite celui de lângă tine să facă doar ce vrea el este cale lungă.

Pe lângă arta compromisului,negocierea este cea care trebuie să ­aibă ultimul cuvânt. Orice s-ar pune în discuţie,ai grijă ­să-ţi exprimi punctul de vedere şi să foloseşti o atitudine iubitoare şi împăciuitoare.

De asemenea,nu ar strica să-ţi complimentezi soţul şi să-i spui că arată bine chiar şi după ani buni de căsnicie. Asta îl va motiva şi pe el să facă acelaşi lucru.

4. Nu alunga romantismul

Aveţi copii? În acest caz,cu siguranţă vă loviţi constant de problema timpului pe care să-l petreceţi împreună.  Şi este de înţeles. Însă acest lucru este la baza multor probleme ale vieţii de cuplu.

Oricât de multe aţi avea de rezolvat,dacă veţi uita de voi,vă veţi îndepărta unul de altul. Aşa că profitaţi de o seară când copiii sunt plecaţi şi puneţi-vă iubirea pe primul plan.

5. Eşti vinovată? Recunoaşte!

Într-un cuplu,armonia dintre cei doi parteneri nu se traduce prin absenţa conflictului,ci prin modalitatea în care  partenerii reuşesc să aplaneze disputele.

De aceea,atunci când sunteţi într-o situaţie tensionată,nu da vina numai pe celălalt şi nu folosi cuvinte jignitoare. Dacă tu eşti cea care a greşit,recunoaşte şi caută o cale de a repara lucrurile. Iar ca lucrurile să meargă bine între voi,nu uita să ai încredere în partenerul tău.