81 de chimicale mănâncă zilnic copilul tău

1 62359 original jpg jpeg

Analiza alimentelor cu care se hrăneşte în mod curent un copil de 10 ani a scos la iveală reziduri a peste 80 de substanţe chimice, dintre care unele cu potenţial cancerigen, avertizează un recent articol publicat în Le Figaro.

Crezi că ai ales un meniu sănătos?

Un institut de cercetare francez a cumpărat,în perioada iulie – septembrie,alimente obişnuite,care sunt,zilnic,pe masa copiilor cu vârsta medie de 10 ani. Au fost alcătuite trei meniuri tip pe baza acestor alimente,ce mai includeau cinci fructe şi legume proaspete,trei lactate,1,5 litri de apă şi două-trei gustări alcătuite din dulciuri.

Meniul de prânz:bogat în...chimicale

Bilanţul este înspăimântător:81 de substanţe chimice,dintre care 5 cancerigene,42 posibil sau probabil cancerigene,37 susceptibile de a dezechilibra sistemul hormonal. Micul dejun:unt cu ceai sau lapte. Doar aceste alimente,printre cele mai frecvente la micul dejun,conţin zeci de reziduuri cu potenţial cancerigen. În meniul de prânz cele mai periculoase alegeri sunt carnea tocată,tonul la conservă şi pesticidele folosite în cazul legumelor. Substanţe chimice au fost depistate şi în guma de mestecat. Soluţia? Evită produsele de marile supermarketuri şi orientează-te spre cele din piaţă şi din măcelăriile autohtone.

Nu încălzi la microunde

Analizele au descoperit,printre altele,nitraţi şi cloroform în apa de la robinet. Dar cel mai bogat în reziduuri chimice este somonul conservat. Substanţe chimice au fost descoperite şi în farfuriile folosite pentru încălzirea alimentelor la microunde. Asociation Generations Futures precizează că,în majoritatea cazurilor,nu erau depăşite limitele legale stabilite de Comisia Uniunii Europene.