9 articole esențiale pentru nou-născuți. Ghidul noilor părinți

Pregătirea pentru sosirea primului tău copil este, cu siguranță, una dintre cele mai frumoase experiențe din viață.

image

Totuși, ca părinte aflat în așteptarea primului tău copil, s-ar putea să te simți copleșit. Pentru a te ajuta să treci mai ușor prin această nouă călătorie, iată 9 articole esențiale ce vor face primele luni cu micuțul tău mai ușor de gestionat.

Produse de igienă

Nou-născuții folosesc un număr extrem de mare de scutece, așa că la cel început vei avea nevoie de cel puțin un Pampers de 8-12 ori pe zi. Pentru a fi cât mai pregătit, cumpără suficiente scutece și șervețele umede pentru piele sensibilă chiar înainte ca cel mic să se nască. 

Nu uita, de asemenea, de crema hidratantă pentru iritațiile cauzate de scutece, care, din păcate, sunt frecvente la nou-născuți.

Scaun de mașină

Siguranța bebelușului tău este o prioritate, iar un scaun pentru mașină este un instrument indispensabil pentru a-ți conduce micuțul unde este nevoie să ajungă. Multe scaune pentru mașină pentru copii se pot atașa și la cărucioare, creând un sistem de călătorie convenabil.

Nu uita să te documentezi înainte de a-l achiziționa despre tehnicile corecte de instalare și să urmezi întotdeauna instrucțiunile oferite cu produsul.

Pătuț

Un mediu de dormit este crucial pentru nou-născutul tău și pentru etapele din viață ce vor urma în viitorul apropiat. Caută o saltea fermă, care se potrivește bine, și folosește așternuturi de calitate superioară pentru spațiul de dormit.

Accesorii pentru ora mesei

Indiferent dacă alăptezi sau îl hrănești pe cel mic cu formulă de lapte, vei avea nevoie de accesoriile adecvate pentru un proces cât mai eficient. Dacă alăptezi, poți investi în sutiene speciale și o pompă de sân. Dacă hrănești cu formulă, în schimb, asigură-te că dispui de biberoane, tetine și formula adecvată pentru nevoile copilului tău.

Nu în ultimul rând, indiferent de alimentație, prosoapele micuțe și ușor de purtat peste tot vor fi esențiale pentru gestionarea regurgitărilor.

Cădiță

Momentul băii unui nou-născut poate fi o provocare, însă cu ajutorul unei cădițe special concepute pentru bebeluși, poți face procesul mai sigur și confortabil. Alege o cadă care este ușor de curățat și de depozitat, întrucât o vei folosi frecvent.

Cameră de supraveghere

O cameră specială pentru a supraveghea bebelușul oferă liniște atunci când micuțul tău doarme în altă încăpere.

Opțiunile moderne din ziua de astăzi pot varia de la sisteme simple și până la unele cu adevărat sofisticate, cu senzori de temperatură și comunicare. Ia în considerare aspectul casei tale și preferințele personale atunci când selectezi o cameră ce se potrivește nevoilor tale.

Haine

Nou-născuții cresc rapid, așa că orientează-te către haine practice și confortabile. Cumpără mai multe body-uri, pijamale și șosete și optează pentru haine cu desfacere facilă pentru schimbarea mai rapidă a scutecelor. De asemenea, alege materiale calitative, pentru a menține bebelușul confortabil.

Cărucior

Un cărucior de calitate este o investiție mai ales pentru tine, ca nou părinte. În timp ce unii părinți preferă modelele ușoare și ușor pliabile, poate tu vei opta pentru un cărucior mai robust, cu unele caracteristici ajutătoare suplimentare.

Multe cărucioare sunt compatibile cu scaunele auto pentru sugari, astfel că pentru tine și cel mic, călătoriile pot deveni mult mai confortabile.

Geantă pentru scutece și alte produse

O geantă pentru scutece și alte articole necesare cât mai bine organizată este esențială pentru ieșirile cu nou-născutul tău. Astfel, caută o geantă cu mai multe compartimente ușor accesibile. De asemenea, alege un stil pe care tu și partenerul tău vă simțiți confortabil să îl purtați.

În concluzie, deși aceasta este doar o listă preliminară de produse pentru bebeluși, pot fi necesare și alte articole și accesorii. Totuși, totul se învață pe parcurs, iar tu vei fi pregătit/ă pentru această nouă etapă. Ține minte că fiecare bebeluș și fiecare familie este unică, așa că s-ar putea să descoperi că unele produse funcționează mai bine pentru tine decât altele. De asemenea, nu ezita să ceri sfaturi de la părinți experimentați sau medicul de familie și să ai încredere și entuziasm în acest nou capitol.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

Zacusca dovlecei  Sursa foto shutterstock 458289046 jpg
shutterstock 2404914829 jpg
Chec cu afine si fulgi de ovaz  Sursa foto shutterstock 612616646 jpg
shutterstock 2407845029 jpg
Imagine Imunoterapie SC jpg
Curatarea pernelor  Sursa foto shutterstock 1099572059 jpg
shutterstock 2318184559 jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 2357567221 jpg
băutură  foto   Shutterstock jpg
Bauturi cu efect antiinflamator  Sursa foto shutterstock 2403798969 jpg
3 obiceiuri care te ajută să te bucuri de o viață sănătoasă jpg
Supa rece cu kefir si sfecla  Sursa foto Shutterstock 1753499021 jpeg
shutterstock 2465335337 jpg
Iei medicamente cu magneziu  Veze ce efecte poate avea combinarea  Sursa foto Pixabay medicine 2994788 1280 jpg
shutterstock 2308472285 jpg
Cum il poti incuraja pe cel mic sa petreaca mai mult timp afara Top 3 sfaturi pentru parinti jpg
familie  foto   Shutterstock jpg
Tort cu prune si bezea  Sursa foto shutterstock 2005395161 jpg
shutterstock 2136441693 jpg
Tarta cu ciuperci si pui  Sursa foto shutterstock 1239723775 jpg