Ajută-l să fie un soţ mai bun şi mai grijuliu!

1 70176 original jpg jpeg

L-ai ales să-ţi fie soţ pentru calităţile lui şi nu regreţi decizia luată. Însă asta nu înseamnă că nu poţi să-i dai câte o idee partenerului tău despre cum ar putea să lucreze la defectele şi micile imperfecţiuni care îngreunează mersul bun al lucrurilor într-o relaţie. Te poţi inspira şi din sfaturile de mai jos.

Implică-l în activităţile casnice

În primul rând,chiar dacă te enervează că uită să plătească facturile sau că nu te ajută prin casă,nu începe cu un ton ridicat să-i reproşezi asta. Nu vei reuşi decât să-l enervezi şi pe el. În schimb,foloseşte-te de vorba dulce ca să-l convingi că este şi treaba lui să se implice în activităţile casnice. S-a apucat să repare ceva prin casă sau să aranjeze lucrurile? Lasă-l să facă treaba,chiar dacă va trebui să cureţi după el. Dacă îl refuzi şi-i spui să-şi vadă de ale lui,va lasa toate treburile domestice pe seama ta. În schimb,îi poţi sta alături şi-i poţi da idei despre cum să procedeze corect. 

Treburile se împart la doi

Când vine vorba de copii,nu eşti singura care trebuie să se ocupe de educaţia lor. Este important să împarţi treburile prin casă astfel încât şi partenerul tău să fie implicat în ceea ce aveţi de făcut. Tu le găteşti celor mici şi-i pregăteşti pentru şcoală? În acest caz,lui îi revine sarcina de a a-i duce la şcoală sau de a-i ajuta să facă temele. În acest fel,îţi procuri timp preţios pentru tine şi-l convingi pe soţul tău să-ţi dea o mână de ajutor.

Momentele pasionale,de nelipsit

Uită când este ziua ta sau când sărbătoriţi ani buni de căsnicie? Ei bine,nu este cazul să faci o dramă din asta. Marchează în telefonul lui,cu alarmă,dar la o oră când ştii că nu este prins la serviciu,fără ca el să ştie,datele importante din viaţa voastră. Este un truc şiret,dar care vă va ţine departe de discuţii şi certuri legate de indiferenţa lui. În plus,cu ocazia acestor zile speciale,este bine să faci în aşa fel încât să rămâneţi singuri sau să ieşiţi la o plimbare ca doi îndrăgostiţi,fără să amintiţi de lipsuri şi de lucrurile care vă supără. Lasă-l să fie tandru şi nu-i reproşa toate lucrurile care te supără la el în acele momente.

Linguşeala temperată nu strică

Nu în ultimul rând,aminteşte-i soţului tău ceea ce-ţi place la el. Încurajează-l,laudă-l şi arată-i că-l apreciezi. Spune-i că,la rândul tău,ai multe defecte care cu greu pot fi trecute cu vederea. Şi totuşi,el stă lângă tine şi încearcă să te facă fericită. Când sunteţi în public sau alături de prieteni,este bine să te lauzi cu perfomanţele soţului tău şi să aduci în faţă lucrurile la care se pricepe. Astfel îi vei da încredere în forţele proprii şi senzaţia că îţi este de ajutor.