«Am media 9,40, dar n-am intrat la liceu»

1 48900 original jpg jpeg

Alexandra Gorcea (14 ani) a completat o singură opţiune pe fişa de admitere şi din această cauză a rămas pe dinafară. Anual, a participat la concursul naţional de matematică Lumina Math.

E o elevă de 9,40,însă,din cauză că pe fişa de admitere la liceu nu a trecut decât o opţiune,a rămas pe dinafară. Prin urmare,Alexandra va urma cursurile unui liceu privat.

Adolescenta şi-a dorit foarte mult să studieze la cel mai performant liceu din Constanţa. Deşi pe fişa de admitere avea posibilitatea de a opta,în ordinea preferinţei,pentru 287 de licee,nu a vrut să ia în considerare decât Colegiul „Mircea cel Bătrân".

Eleva a optat pentru toate profilurile, în afară de Matematică Bilingv - Germană şi Bilingv - Franceză, pe care nu le-a putut accesa:„Nu am putut să optez pentru aceste profiluri, pentru că nu dădusem testele necesare, care au fost susţinute în iunie. Eu am dat examen doar la engleză",a spus Alexandra. Păcat,pentru că la profilul Matematică-Informatică Bilingv-Germană,ultima medie de admitere a fost 9,39,deci ar fi fost admisă.

Află mai multe pe Click.ro!