Aşa amenajezi corect «biroul» copilului!

1 66490 original jpg jpeg

Studiul de acasă reprezintă o parte importantă a procesului de învăţare. Lasă improvizaţiile la o parte şi respectă câteva reguli simple, pentru ca micuţul tău să-şi adore "biroul".

Alege culori care «invită» la studiu

Încă de la început,trebuie să decorezi zona de lucru astfel încât aceasta să fie pe placul celui mic şi să îl tenteze să studieze.

Totuşi,dacă cel mic e înnebunit după maşini,tu nu vei expune maşinuţe peste tot,doar doar va învăţa ceva.

Alege o culoare care să îi creeze o dispoziţie pentru învăţare:albastrul,verdele sau griul au un efect relaxant,ajutându-l pe cel mic să se concentreze. Roşul şi galbenul dinamizează şi îl stimulează să găsească idei şi soluţii.

Cumpără mobilă rezistentă

Indiferent de ce variantă alegi,mobila pentru copii trebuie să fie rezistentă,solidă şi destul de spaţioasă pentru toate mărunţişurile celui mic.

Biroul. Ai nevoie de un birou funcţional care să ofere suficient spaţiu pentru toate activităţile pe care copilul tău le va desfăşura. Scaunul. Acesta trebuie să fie comod,dar în acelaşi timp să asigure copilului o poziţie corectă în timpul lucrului.

Delimitează spaţiul

Înainte de a porni în căutarea elementelor de care ai nevoie pentru amenajarea zonei de lucru,trebuie să ştii exact de cât spaţiu dispui. Un birou,un scaun şi o bibliotecă ar trebui să fie suficiente pentru copilul tău.

Important e ca cel mic să aibă suficient loc pentru a-şi expune toate materialele necesare învăţării şi să stea confortabil la birou.

Citeşte mai multe pe click.ro