Aşa îţi controlezi copilul de la serviciu!

1 47778 original jpg jpeg

De când a început şcoala, îţi faci o mulţime de griji pentru copilul tău, mai ales că sunt multe ore până ajungi acasă. Iată câteva soluţii ca să-l controlezi de la distanţă.

Chiar dacă puiul tău este destul de mare şi se descurcă singur,ai fi mai liniştită dacă ai şti unde este şi ce face în fiecare moment,cu ce prieteni îşi petrece timpul,cum îşi face temele sau ce site-uri îl ţin cu ochii lipiţi de calculator.

Orice program riguros ai stabilit cu cel mic înainte de a pleca de acasă,el este complet uitat când rămâne singur. Oare cum ai putea să-l verifici?Fă-i un program clar

Cu cât programul copilului tău este mai liber,cu atât îi vin mai multe idei ...năstruşnice. Aşa că cel mai bine este să-i faci un program scris,pe ore,în care să-i dai şi câteva responsabilităţi casnice:să cumpere pâine,să ducă gunoiul,să-şi aranjeze cărţile.

Concepe împreună cu el acest program şi se va simţi valorizat şi,într-un fel,obligat să-l respecte. Chiar dacă nu va face chiar tot ce este scris,măcar ştii că ziua lui este ocupată până la venirea ta.

Telefonul,ajutorul tău de nădejde

Telefonul este un mijloc foarte eficient de control. Ştii cu aproximaţie când iese de la şcoală? Primul pas este să suni acasă şi să verifici dacă a ajuns.

Întreabă-l cum a fost la şcoală,ce teme are de făcut,ce va face în orele următoare şi cu ce prieteni va ieşi afară.

Sună-l după două ore din nou,ca să-l verifici. Ai grijă! Telefonul este un bun ajutor,dacă-l foloseşti rar. Nu-l suna din cinci în cinci minute,doar ca să te linişteşti. Fie va ignora tot ce-i spui la telefon,fie va pleca de acasă fără ştirea ta. Aşa că fă totul cu măsură.

Parolă pentru internet

Copiii care ştiu să folosească calculatorul sunt atraşi de jocurile de pe internet,însă pot ajunge pe site-uri nepotrivite pentru vârsta lor.

Ca să-i ştii în siguranţă,instalează pe calculator un program special conceput pentru cei mici,care să nu-i lase să descarce jocuri violente sau să intre pe site-urile interzise.

Dacă nu reuşeşti să faci acest lucru,pune o parolă pentru internet,ca să nu-l poată folosi cât sunt singuri. În plus,le poţi face un program cu cât timp au voie să stea la calculator pe zi.

Chiar dacă nu vor fi prea încântaţi,vor avea mai mult timp pentru lecţii şi vor sta departe de tentaţii.

Pont

45% dintre copiii lăsaţi singuri acasă ajung să intre pe site-uri periculoase.