Astăzi este Ziua copiilor dispăruţi

1 74443 original jpg jpeg

Pe 25 Mai este Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi şi Abuzaţi Sexual. Centrul FOCUS a premiat mai multe personalităţi implicate în găsirea copiilor dispăruţi.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor Dispăruţi şi Abuzaţi Sexual,Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual-FOCUS,singurul ONG din România care se ocupă de copii dispăruţi,a marcat printr-un eveniment aniversar patru ani de muncă susţinută şi parteneriate în sprijinul copiilor dispăruţi şi a familiilor lor.

Acesta centru oferă suport copiilor dispăruţi şi familiilor acestora,sprijină poliţia în acţiunile de căutare ale copiilor dispăruţi şi operează Internet Hotline-ul safernet.ropentru combaterea pornografiei infantile.

Pe lângă aceasta,voluntarii FOCUS au împărţit kituri pentru părinţi,în cadrul evenimentelor organizate în parteneriat cu Departamentele de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratelor Judeţene de Poliţie,în locuri publice şi şcoli din tot judeţul. Kiturile conţin sfaturi pentru părinţi menite să prevină dispariţia copiilor şi să-i ajute în cazul în care se confruntă cu o asemenea situaţie. Numărul unic de urgenţă pentru dispariţiile de copii este 116 000.