Bărbaţii care vor concediu plătit pot urma cursurile de "Şcoala mamei"

1 48866 original jpg jpeg

Bărbaţii care vor să stea acasă în concediu plătit pentru a fi alături de soţiile lor care au nascut, pot face acest lucru, dacă au obţinut un atestat în cadrul "Şcolii mamei".

Iată o veste bună pentru femeile care vor să devină mămici şi au nevoie de sprijinul soţilor după naştere. Aceştia pot sta 10 zile de concediu plătit dacă obţin un atestat în cadrul "Şcolii mamei",predate gratuit de maternitatea din Ploieşti şi în mai multe spitale din ţară,potrivit Mediafax.Joi,7 iulie (zi în care a avut loc lansarea oficială a programului),medicul Călin Boeru,managerul Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti a ţinut să precizeze că acesta cuprinde o serie de cursuri despre sarcină,recoltare celule stem,travaliu,naştere,dar şi alăptare şi îngrijire a bebeluşilor.Acesta a mai spus că cei mai mulţi dintre cei interesaţi să urmeze aceste cursuri sunt persoane din mediul urban,cu studii superioare. "Sunt cel mult patru în Bucureşti şi alte câteva în restul ţării",a mai declarat medicul Călin Boeru.

Programul se derulează de două luni la Ploieşti,însă aceasta a fost prezentat publicului abia joi. Până la acest moment există 22 de bărbaţi din Prahova cu o astfel de diplomă.