Campanie «Mic şi ecologist» - Copiii înverzesc România!

1 53862 original jpg jpeg

Visezi ca aerul pe care îl respiri să fie proaspăt şi să-ţi petreci duminicile în pădurile din jurul oraşului? Vrei să-ţi creşti copilul ca pe un iubitor al naturii? Alătură-te campaniei noastre!

Copii plantând copăcei...

... nu,nu este o imagine-clişeu,ci una cât se poate de reală. Începând din această toamnă,proiectul „Mic şi ecologist” îi va antrena pe cei mai jucăuşi locuitori ai Bucureştiului să susţină dreptul nostru,al tuturor,la aer curat şi la sănătate prin împădurirea unor importante suprafeţe de teren din jurul Capitalei.Ce avem de făcut

Cei mai mici şi mai entuziaşti iubitori ai naturii se vor implica,alături de părinţii lor,în acţiuni concrete de protejare a mediului,iniţiate şi organizate de Asociaţia „Familie sănătoasă”.

Aşa vor lua naştere pădurile plantate în campania „Mic şi Ecologist”,în care fiecare copac va purta numele copilului care l-a sădit. Astfel,toţi copăceii vor avea câte „un părinte” care să-i îngrijească şi vor fi ocrotiţi întocmai ca un membru al familiei.

Fiecare copil implicat în campanie va primi un „certificat de pro­prietar” al copăcelului său şi va şti exact unde este plantat,ce nevoi are,cât a crescut. Toate acestea,prin informare periodică,desfăşurată sub egida Asociaţiei „Familie sănătoasă”.

Cum se desfăşoară campania?

Proiectul „Mic şi ecologist” se va derula astfel:Plantările au loc primăvara (martie-aprilie) şi toamna (octombrie-noiembrie) în parteneriat cu companii,alte asociaţii non-profit,RNP Romsilva şi cu autorităţile locale.

Speci­ile de copaci vor fi alese de specialişti în silvicultură,la fel şi zonele unde se face împădurirea:suprafeţe defrişate,ameninţate de deşertificare sau de inundaţii,precum şi zone industriale,pentru îmbunătăţirea calităţii aerului,stabilizării terenului sau reducerea riscului de ­inundaţii.

Cine ne ajută?

Zonele plantate vor fi urmărite cel puţin cinci ani,în care se fac lucrări de întreţinere şi completări,astfel încât pădurea să se dezvolte durabil.

În prima etapă a proiectului Asociaţiei „Familie Sănătoasă” sunt implicate încă trei companii care au ca scop asumat responsabilizarea socială faţă de natură:Vavian Pharma,care susţine prin produsele sale sănătatea şi dezvoltarea armonioasă a copiilor şi a întregii familii,Asociaţia MaiMultVerde,care are ca scop declarat contribuţia sa la dezvoltarea voluntariatului pentru mediu,şi revista Click! pentru femei.  

Împreună cu voi,începem să replantăm pădurile şi nu ne vom opri decât atunci când un milion de copăcei vor creşte viguroşi! Noi suntem părinţii pădurilor de mâine!

Poţi să donezi  un copăcel unui copil fără posibilităţi materiale. Află cum pe  www.familiesanatoasa.roRecente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg