Cât durează starea de îndrăgostire?

1 69568 original jpg jpeg

Fireşte ne-am întrebat de multe ori: oare cât poate să dureze starea de îndrăgostire în relaţia de cuplu? E un lucru care ţine de atracţie sau de cât de mult ştim să lucrăm unul cu celălalt? Iată de ce părere este consilierul Gary Chapman!

Starea de îndrăgostire nu durează mai mult de doi ani,este de părere consilierul matrimonial cu o experienţă de peste 30 de ani şi autorul a mai multor cărţi,Gary Chapman.“Nu rămânem îndrăgostiţi de o persoană mai mult de doi ani. Şi foarte bine că se întâmplă aşa! Am rămâne distraşi pentru prea mult timp”,a mai spus el. După finalizarea acestei stări ar trebui să începem să învăţăm să ne iubim partenerul aşa cum este şi să încercăm să lucrăm cu el ca o echipă.“Mie şi soţiei mele mi-au trebuit ani de zile ca să învăţăm să lucrăm unul cu celălalt. Ne-am certat mult,dar cu multă bunăvoinţă am învăţat cum trebuie să ne comportăm unul faţă de celălalt”,a spus specialistul.

Gary Chapman a lansat la sfârşitul lunii mai în România cartea "Cele cinci limbaje ale iubirii",un volum care se adresează de această dată bărbaţiilor (acesta a mai lansat şi o ediţie pentru femei) căsătoriţi sau care se află deja într-o relaţie de cuplu. Aceasta conţine o serie de sfaturi practice pentru rezolvarea problemelor de cuplu.

Pentru o relaţie sănătoasă,autorul mai spune că este important să descoperim propriul limbaj de iubire,dar şi pe cel al jumătăţii noastre.