Ce faci cu un soţ prea critic?

1 49307 original jpg jpeg

A reuşi să trăieşti alături de soţ cu un spirit prea critic sau a încerca să-i fii pe plac pare o misiune imposibilă. Şi totuşi, iată câteva sfaturi care te pot ajuta.

Spune-i când greşeşte!

Când cârcotelile lui nu au acoperire,explică-i cât de mult greşeşte dacă îi face pe cei din jur să sufere. Nu aştepta schimbări rapide! De obicei,o persoană prea critică vine dintr-o familie „critică”. Un nărav deprins în copilărie nu dispare atât de repede.

Acceptă când are dreptate!

Unele critici sunt constructive şi-ţi dau ocazia să-ţi observi defectele. Poate că nu se pricepe el cum să-ţi spună cu diplomaţie că te-ai îngrăşat şi critica îi e mai la îndemână. Dacă are dreptate şi poţi schimba felul în care arăţi,atunci ar fi în avantajul tău să încerci.

Păstrează-ţi calmul!

Fii atentă cum reacţionezi,pentru că rişti să-l încurajezi. A observat că te-ai înfuriat sau că te-a intimidat? E sigur că va continua cu îndârjire doar de dragul impactului pe care îl are asupra ta,deci păstrează-ţi calmul şi poartă-te ca şi cum n-ai fi auzit nimic.

Atenţie la destăinuiri!

Caută să discerni între ce ar trebui să ştie despre tine şi ce nu. Când stai în cumpănă să-i destăinui ceva,e semn că ar fi mai bine pentru liniştea ta să nu spui nimic. Altfel,îi dai curaj să te condamne pentru diverse greşeli şi te va copleşi cu reproşuri.

Click! de la femei... ca tine

Mă obişnuisem cu soţul meu cârcotaş,dar după ce am terminat şcoala de şoferi şi am început să conduc,mi-a făcut şofatul un calvar. Mă cicălea cu orice ocazie şi orice aş fi făcut,nu era bine. Toate până într-o zi,când ajunsesem atât de nervoasă şi de nesigură pe mine,încât am făcut un accident. De atunci,nu mai conduc decât singură.

Aura Vasilescu,Constanţa