Ce faci dacă îi fug ochii după altele?

1 48982 original jpg jpeg

Stai ca pe ace când îl vezi cum se uită după altele? Îl poţi face să nu-şi dezlipească ochii de la tine, cu mult tact şi cu... răbdare. Te poţi inspira însă şi din sfaturile noastre.

Nu te enerva!

Primul scenariu:După o săptămână foarte ocupată în care v-aţi întâlnit rar,aţi găsit în sfârşit timp să ieşiţi în oraş. Totul bine şi frumos,numai că soţul tău este fascinant de o altă femeie. Când îl atenţionezi discret că exagerează,el îţi spune că totul este în imaginaţia ta.

Ce să faci:

Cu toate că-ţi vine greu să te stăpâneşti,comportă-te de parcă nu te-ar deranja acest lucru. Doar nu vrei să te faci de râs în faţa tuturor! Ba mai mult,captează atenţia tuturor cu şarmul şi cu eleganţa ta. Aşa dai de înţeles că şi tu eşti interesantă pentru ceilalţi. Acasă,spune-i că nu ai vrea să-l mai surprinzi în astfel de situaţii.

Puţină gelozie nu strică

Al doilea scenariu:Împliniţi ani buni de la căsătorie şi v-aţi rezervat timp tocmai ca să sărbătoriţi acest moment special din viaţa voastră. O cină romantică este menită să vă aducă aminte de cele mai frumoase clipe din viaţa voastră şi să retrezească fiorii pasiunii care v-au adus împreună.

La destinaţie,partenerul tău descoperă cât de interesante sunt femeile din jur. În plus,îţi şi spune cât de bine arată unele dintre ele şi are pretenţia să nu te superi,că doar vorba aceea:„Ce-i frumos şi lui Dumnezeu îi place”. Nu ştii cum să reacţionezi:variante îţi trec prin cap cu duiumul. Care o fi cea mai bună?!

Până la un punct,este normal să privească o femeie frumoasă. Cu siguranţă,şi ţie ţi s-a întâmplat să admiri câte un bărbat atrăgător. Pentru a-i aduce aminte de tine,încearcă să-l provoci la o discuţie şi să-i trezeşti interesul cu gesturi de afecţiune care ştii că-i fac plăcere.

Astfel îi transmiţi că ar trebui să-şi schimbe comportamentul. În cazul în care atitudinea rămâne neobservată,puţină gelozie îţi poate fi de folos. Povesteşte-i despre un prieten sau un coleg de birou care te admiră. Poate va încerca să-ţi arate că el este mai tare în a te cuceri. Tocmai ceea ce-ţi doreai...

Nu te complace

Atunci când partenerul întoarce constant capul după alte femei,nu trece cu vederea. Asigură-te că nu este totul în imaginaţia ta şi că este ceva în neregulă. Poţi ruga o prietenă să fie şi ea atentă sau pur şi simplu urmăreşte-l. Dacă ţi se confirmă temerea,explică-i că ai observat ce se petrece. Discută cu el,găsiţi soluţii şi  mergi mai departe fără să-i reproşezi asta zi de zi. 

Ia măsuri din timp

Al treilea scenariu:Povestea cu admiratul altor femei nu este nouă în relaţia voastră. S-a întâmplat de mai multe ori ca partenerului tău să-i fugă ochii după alte femei şi nu-i chip să-l faci să renunţe.

Ba te-ai obişnuit cu ideea şi crezi că este normal ca un bărbat să facă acest lucru. Atât timp cât îţi este fidel,nu te deranjează şi-ţi spui că mai bine eviţi o ceartă decât să-l baţi la cap. Îi atragi atenţia de faţadă,însă nu te supără că nu-şi schimbă comportamentul. 

Ceea ce face soţul tău este anormal. Şi mai ales nu accepta ca lucrurile să continue astfel. Dimpotrivă,faptul că este atent frecvent la alte femei şi că nu-ţi mai acordă atenţie este semn că ceva nu merge. Întreabă-l ce nemulţumiri are şi vezi ce poţi face ca să îndrepţi lucrurile. Astfel rişti să-i dai bilet de voie pentru aventuri extraconjugale.

Atenţie! Şansele ca partenerul să-ţi fie infidel cresc datorită curiozităţii acestuia de a admira şi interacţiona cu alte femei