Ce nu ar trebui să facă părinții în fața copiilor. Aceste greșeli le pot afecta dezvoltarea!

Orice părinte își dorește să fie un exemplu bun pentru copilul său și să îl crească într-un mediu sănătos. De aceea, adulții trebuie să evite anumite discuții și comportamente care l-ar putea influența negativ pe cel mic. 

image

Copilul este influențat în mod semnificativ de cei care i-au dat viața. Relația pe care acesta o are cu părinții săi va avea un impact pround asupra dezvoltării și formării sale, deoarece copilul va copia comportamentul, stilul de comunicare, valorile și principiile adulților. Prin urmare, pentru bunăstarea sa emoțională, este esențial să analizezi ceea ce faci în fața copilului tău. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le eviți! 

Certurile violente 

Fie că este verbală sau fizică, violența nu trebuie să fie practicată în nicio circumstanță, mai ales în fața copiilor, deoarece le împiedică dezvoltarea emoțională! Un astfel de comportament îi transmite copilului că violența este singura modalitate de a rezolva problemele, ceea ce va avea un impact negativ asupra lui, pe termen lung. 

Citește și: Alimente periculoase pentru copiii mici. De ce trebuie evitate floricelele de porumb? 

Compararea cu alți copii

Evită să îți compari copilul cu alții de vârsta lui sau să râzi de el în fața celorlalți! Un astfel de comportament îl rănește și îi dezvoltă o stimă de sine scăzută. În viitor, un copil care a fost comparat constant cu alții va avea mai puțină încredere în el. 

Consumul de tutun și alcool 

Părinții trebuie să evite să fumeze sau să consume alcool în fața copiilor! Asta pentru că sunt tentați să copieze comportamentul părinților și să încerce lucruri noi. Prin urmare, sunt șanse să preia un astfel de obicei de la o vârstă fragedă, doar pentru că și-au văzut părinții făcând asta. 

Citește și: Ce le place copiilor să ascundă de părinții lor. Te-ai fi gândit? 

Timpul petrecut pe gadgeturi 

Dacă copilul petrece prea mult timp pe Internet, sunt șanse ca el să fi preluat acest obicei de la părinți. Dacă și-a văzut părinții petrecând ore întregi pe laptop, tablete sau telefon, el a preluat exemplul adulților. Din păcate, dependența de gadgeturi îi poate împiedica dezvoltarea mentală și fizică, prin urmare, limitează accesul la tehnologie!

Sursă foto: Shutterstock