Cum înveţi copilul să fie harnic

1 47984 original jpg jpeg

Mereu ţi-ai dorit un copil care să înveţe bine, să-i placă să margă la tot felul de competiţii, dar să te ajute şi acasă, însă nu ştii cum să procedezi. Iată ce este de făcut.

Reuşita înseamnă perseverenţă

În primul rând,trebuie să-l faci să înţeleagă faptul că reuşitele apar doar în urma perseverenţei şi a dorinţei de a fi cel mai bun. Aceasta înseamnă că fiul sau fiica ta trebuie să se obişnuiască să depună efort în acest sens. De aceea,nu este bine să-ţi duci copilul la pregătire la matematică după prima notă proastă pe care a luat-o,ci să-l îndrumi să rezolve cât mai multe exerciţii şi să aibă răbdare. Trebuie să depună şi singur puţin efort,pentru a învăţa că,în viaţă,nimic nu vine fără efort.

Efortul se face de la vârste fragede

Adică de când este bebeluş:nu-i da biberonul de la primul scâncet,lasă-l să aştepte un pic,în timp ce-i explici că laptele trebuie să fie pregătit. Aşa,va învăţa că nu i se cuvine totul,în chiar prima secundă a dorinţei sale. Felicită-l de fiecare dată când,în supermarket nu a mai plâns că vrea maşinuţa x sau păpuşa z. Spunei-i că eşti mândră de el.

Treburile casnice,şi pentru el

Ca să ai un adolescentresponsabil,trebuie să-l obişnuieşti,de la vârste fragede,să te ajute la treburile casnice. Aşa se va simţi util şi i se va dezvolta sentimnetul de satisfacţie,pe care fiecare dintre noi îl simţim după ce ducem la bun sfârşit o sarcină. Astfel,roagă-l să te ajute când găteşti,când faci curat sau când mergi la cumpărături. Se va simţi şi util,iar efortul pe care-l depune nu-l va simţi ca pe o povară.