Cum să ai un copil cuminte

1 68599 original jpg jpeg

Orice mamă-şi doreşte un copil care să înveţe bine, căruia să-i placă să margă la tot felul de competiţii, dar să o şi ajute la treburile casnice.

Să fii părinte,nu este deloc uşor. Căci ai de dus o luptă,mai mare sau mai mică,pentru a avea un copil deştept,cu bune maniere,dar şi plăcut de către ceilalţi. Ei bine,dacă ştii cum să procedezi,vei reuşi. Iată ce este de făcut.

Perseverenţa,cheia reuşitei

În primul rând,trebuie să-l faci să înţeleagă faptul că reuşitele apar doar în urma perseverenţei şi a dorinţei de a fi cel mai bun. Aceasta înseamnă că fiul sau fiica ta trebuie să se obişnuiască să depună efort propriu în acest sens.

De aceea,nu este bine să-ţi duci copilul la pregătire la matematică după prima notă proastă pe care a luat-o,ci să-l îndrumi să rezolve cât mai multe exerciţii şi să aibă răbdare. Trebuie să depună şi singur puţin efort,pentru a învăţa că,în viaţă,nimic nu vine fără muncă.

Învaţă-l să facă efort de la vârste fragede

Mai exact,de când este bebeluş! Chiar se poate. Asta înseamnă să nu-i dai biberonul de la primul scâncet,ci să-l laşi să aştepte un pic. Apoi,când devine mai măricel,continuă educaţia lui în aceeaşi direcţie,căci va învăţa că nu i se cuvine totul,în chiar prima secundă a dorinţei sale.

Ai grijă să-l feliciţi de fiecare dată când,în supermarket nu a mai plâns cu lacrimi de crocodil,cerându-ţi maşinuţa x sau păpuşa z. Spunei-i că eşti mândră de el.

Treburile casnice,şi pentru el

Ca să ai un adolescent responsabil,trebuie să-l obişnuieşti,de la vârste fragede,să te ajute şi la treburile casnice. Aşa se va simţi util. Totoadată,i se vor dezvolta sentimenetele de satisfacţie şi de împlinire,pe care fiecare dintre noi le simţim după ce ducem la bun sfârşit o sarcină.

Astfel,roagă-l să te ajute când găteşti,când faci curat sau când mergi la cumpărături. Se va simţi şi util,iar efortul pe care-l depune nu-l va simţi ca pe o povară.