Cum să-ţi revitalizezi căsnicia

1 50793 original jpg jpeg

Prima oară vine dragostea, apoi căsătoria şi fericirea care pare fără de sfârşit. Dar, din păcate, viaţa de cuplu nu este chiar atât de simplă şi problemele pot să răcească pasiunea din cuplu. Iată cum să o reînvii!

Multe persoane cred că o căsnicie fericită este legată în mare parte de alegerea persoanei potrivite. De aceea,atunci când lucrurile încep să meargă rău,dau vina pe nepotrivirea din cele două persoane. Numai că fericirea din cuplu nu ţine doar de alegerea sufletului pereche,ci şi de modalitatea în care cei doi parteneri lasă de la ei şi fac lucrurile să meargă.

Nu uita de tine

Căsătoria presupune să-i oferi celuilalt ceea ce ai mai bun,dar asta nu înseamnă că ar trebui să te uiţi pe tine. Învaţă să-ţi prioritizezi activităţile şi ai grijă să-ţi treci în agendă lucruri care te relaxează,precum ieşitul alături de prieteni sau o „sesiune” binemeritată de cumpărături care să-ţi întregească garderoba. Nu este vorba de egoism,ci de necesitatea de a-ţi limpezi gândurile alături de alte persoane şi de a te întoarce calmă şi relaxată în braţele partenerului.

Defineşte-ţi problemele de cuplu

Este important să analizezi relaţia de cuplu şi să vezi care sunt lucrurile ce merg bine şi cele care clatină. Imaginează-ţi cum ar arăta o zi perfectă petrecută împreună şi fă tot posibilul ca aceasta să fie reală. Adică să pleci de la lucrurile ideale şi să vezi în ce măsură acestea pot fi atinse. În plus,aşa realizezi ce merge prost în relaţia voastră şi cum ai putea să remediezi situaţia.

Planul financiar se face în familie

Lipsa banilor sau proasta lor gestionare aduc motive suplimentare de stres într-o căsătorie. Cuplurile îşi fac griji din cauza asta şi ajung să se certe pe motive neîntemeiate. Iată de ce este bine să vă faceţi un fond comun de economii şi să stabiliţi împreună pe ce vă daţi banii. Contribuiţi amândoi la cheltuieli şi aveţi grijă să nu cumpăraţi mai mult decât vă permiteţi.

Nu-l bate la cap

Oricum ai face-o,cicălirea partenerului nu-ţi va fi nicicând de folos. Aşa că dacă vrei să-i ceri ceva sau să-l rogi să te ajute,fă-o pe un ton plăcut,fără să fii autoritară sau certăreaţă. În loc de „niciodată nu te gândeşti să-mi uşurezi treaba”,încearcă „aş aprecia dacă am face împreună curăţenie în casă”. Vorba dulce chiar aduce mai multe satisfacţii şi o relaţie de cuplu mult mai bine structurată.