Cum te relaxezi înainte de vacanţă?

1 74223 original jpg jpeg

Cauţi paşaportul, cumperi în grabă o rochie de plajă care subţiază, faci valizele întregii familii. Ultimele 48 de ore dinaintea plecării în vacanţă seamănă cu un maraton. Iată cum rezolvi pregătirile fără prea mult stres!

Nu trebuie să intri în panică! Ce-i drept,zilele nu vor avea 25 de ore şi nopţile albe sunt numai bune pentru făcut bagaje în linişte. Dar nu e cazul să te extenuezi. Pregătirile pentru concediu nu sunt chiar atât de grele!

Lista de priorităţi

Fă-ţi o listă cu tot ce mai ai de făcut înainte de plecarea în vacanţă şi stabileşte-ţi priorităţile. Ca la birou! La punctul 1. trece tot ceea ce e esenţial,fără de care chiar nu ai putea pleca. 2. Lucruri urgente,care nu suportă amânare. 3. Lucruri importante,dar la care,la o adică,poţi renunţa.

Cere ajutor!

Ai lăsat totul pe ultima sută de metri şi acum chiar pare imposibil să reuşeşti să le mai dai de cap. În loc să te panichezi,mai bine cere ajutorul celor din jurul tău:soţ,mamă,copii,verişoară. Acum,nu e cazul să exagerezi,dar te-ai gândit că poate bărbatul de lângă tine se simte dat la o parte tocmai pentru că nu îl implici şi încerci să le rezolvi tu pe toate? Iar copiii – vei vedea satisfacţia lor de a fi utili!

Pauzele nu dăunează,dimpotrivă!

Între două reprize de împachetat,fă mici pauze! În termeni pretenţioşi,am spune că adopţi tehnicile de vizualizare relaxantă dezvoltate de terapiile comportamentale. Ce înseamnă,de fapt? Alege să îţi imaginezi un loc,poate fi chiar casa de vacanţă sau hotelul în care vei locui,plaja,o terasă. Închide ochii şi vizualizează locul cât mai clar posibil,până când vei avea impresia că,într-adevăr,eşti acolo. Specialiştii spun că e o metodă simplă de relaxare. Respiraţia se liniştişteşte şi,timp de câteva minute,ţi-ai odihnit mintea şi braţele. Te poţi întoarce la împachetat!

Conectează-te la vacanţă!

Imaginează-ţi că la mijloc e un fir colorat care te leagă de vacanţa în care urmează să pleci. Ca în copilărie,când abia aşteptai plecarea. Încearcă să simţi din nou bucuria aia. În plus,în felul ăsta îţi aminteşti că la capătul efortului tău te aşteaptă o săptămână sau două în care primează:odihna,peisajele,plaja. Parcă ai mai mult chef de împachetat,nu-i aşa?