Da, femeile preferă bărbaţii virili!

1 54235 original jpg jpeg

Dominant, curajos, dur... sunt caracteristicile unui bărbat care emană virilitate. Femeile-l aleg dintr-o mie, tot din atâtea motive.

Să fi apus oare vremea romantismului sau... altele sunt motivele pentru care bărbaţii duri sunt cei mai râvniţi? Ei bine,psihologii spun că bărbăţia înseamnă curaj,forţă dominatoare şi un puternic instinct de vânător. Adică un macho perfect,dorit de orice femeie ca partener.

Femeile vor să se simtă ocrotite

Deşi reprezentantele sexului slab au devenit mult mai puternice decât în trecut,luându-se parcă la întrecere cu masculinitatea bărbaţilor,mai ales la serviciu,în privinţa relaţiilor şi sexului lucrurile stau cu totul altfel.

Tot bărbaţii sunt cei care domină! Paradoxal sau nu,oricât de puternică şi de sigură pe ea s-ar arăta o femeie,tot va prefera un bărbat dur. Unul care să aibă forţa să o ocrotească şi care să deţină controlul. De ce? Pentru că-i va da mai multă siguranţă,mai mult confort psihic.

Totodată,aici îşi face simţită prezenţa un minunat joc al seducţiei,în care femeia renunţă la orgolii inutile şi la dorinţa ei de control în favoarea bărbatului. Chiar şi în dormitor se va lăsa condusă de către partener. Sau,mai ales acolo,pentru o partidă de dragoste ca în filme! Lăsând gluma de o parte,cam aşa stau lucrurile...

O femeie preferă un bărbat autoritar şi nu un romantic,pentru că vrea să se simtă ocrotită.

Le inspiră încredere

Un bărbat puternic,sigur pe el,plin de încredere va fi întotdeauna preferat de femei,deşi de multe ori spun că-şi doresc lângă ele un bărbat sensibil,romantic,mai în banca lui. În final,ajung tot în braţele unui tip care mai degrabă se arată autoritar şi,de ce nu,viril.

Cum această virilitate masculină se traduce prin putere,control,capacitate de decizie,potenţă,este de înţeles de ce o femeie va prefera un asemenea partener. Îi va inspira întotdeauna încredere şi va şti că are pe cine se baza în luarea oricărei decizii.

Masculin,dar nu misogin!

Pentru ca un cuplu să înceapă să scârţâie,nu trebuie decât ca un bărbat să treacă de la masculinitate la misoginism. Este o otravă puternică pentru orice relaţie,pentru că partenerul tău poate refuza treburi casnice pe care le consideră defăimătoare sau poate să-ţi vorbească urât.

De aceea,o femeie trebuie să ştie să-i cultive bărbăţia şi să-i spună că adăugând masculinităţii sale calităţi precum atenţia sau înţelegerea nu înseamnă că nu mai este el cocoşul în casă!

Şi psihologul francez Patrick Fichaux spune că un bărbat care ştie cum să-şi cultive bărbăţia este amuzant,dar nu nepoliticos,independent,dar nu indiferent,sensibil,dar nu fragil,protector,dar nu certăreţ.

 Un bărbat dur emană...sănătate! 

Ei bine,potrivit unui studiu al cercetătorilor scoţieni de la Universitatea Aberdeen,femeile din ţări unde rata îmbolnăvirilor este mai mare preferă bărbaţii cu trăsături masculine cât mai proeminente faciale (de exemplu,maxilare mai mari şi sprâncene mai groase),deoarece îi consideră sănătoşi şi puternici.

Totodată,ele sunt de părere că aceşti reprezentanţi ai sexului tare au o bună moştenire genetică şi preferă relaţiile pe termen lung. În schimb,femeile din statele  cu cel mai mare indice de sănătate a populaţiei preferă un partener efeminat,deoarece standardele ridicate de viaţă le fac să uite de lupta pentru o moştenire genetică cât mai bună,oferită de bărbaţii cu trăsături masculine impunătoare.Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a aproape 5.000 de femei din 30 de ţări.