De ce e bine să mănânci pepene verde în sarcină

1 81841 original jpg jpeg

În timpul sarcinii, trebuie să te asiguri că atât tu, cât şi bebeluşul pe care îl porţi vă hrăniţi sănătos. În sezonul călduros, răcoreşte-te cu o porţie de pepene verde care, pe lângă senzaţia de saţietate, îţi va oferi o mulţime de alte beneficii surprinzătoare. Află care sunt acestea!

Reduce greaţa de dimineaţă

Răul de dimineaţă este destul de frecvent, mai ales în primul trimestru al sarcinii. Consumul de pepene verde te va revigora şi va înlătura senzaţia neplăcută de greaţă. Consumă-l ca atare sau pune-l în storcător alături de alte fructe proaspete pentru un smoothie delicios.

Previne deshidratarea

Pe durata sarcinii, este foarte important să rămâi hidratată cât mai mult timp pentru a împiedica îmbătrânirea prematură a celulelor. Mai mult decât atât, deshidratarea poate duce la complicaţii majore, cum ar fi naşterea prematură din pricina contracţiilor precoce. Pepenele este în proporţie de 70% apă aşa că este un fruct ideal când vine vorba de hidratare.

Creşte imunitatea

Consumul regulat de pepene verde ajută la creşterea imunităţii organismului, asigurând necesarul zilnic de vitamine şi minerale. Este foarte important ca în sarcină gravida să îşi întărească imunitatea pentru a reduce riscurile îmbolnăvirii.

Împiedică constipaţia

Constipaţia este una dintre cele mai iritante probleme în timpul sarcinii. Tulburările intestinale întrerupte pot fi tratate cu consumul de pepene verde. Fiind o sursă bogată de fibre, pepenele este eficient în facilitarea formării scaunelor. De asemenea, conţinutul său mare de apă asigură buna funcţionare a tranzitului intestinal.

Previne crampele musculare

În timpul sarcinii, crampele musculare pot fi extrem de neplăcute, mai ales din pricina anumitor contracţii. Consumul de pepene verde întăreşte organismul şi îl ajută să facă faţă greutăţii suplimentare şi modificărilor hormonale, reducând astfel durerile hormonale.

Ajută la formarea oaselor fătului

Fiind bogat în calciu şi potasiu, pepenele verde ajută la dezvoltarea armonioasă a fătului. Unde mai pui că are şi puţine calorii? În cele 9 luni de sarcină, asigură-te că mănânci pepene măcar pe durata sezonului.

:Recente

planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg