De ce n-ar trebui să treci numele copilului pe ghiozdan?

Odată ce ai cumpărat aproape tot ce era necesar pentru şcoală şi grădiniţă, te pregăteşti să le pui etichete. Chiar dacă profesorul îţi cere să etichetezi exteriorul ghiozdanului, există un motiv pentru care n-ar trebui să faci acest lucru niciodată.

ghiozdan shutterstock jpeg

Achiziţionarea rechizitelor necesare pentru întoarcerea la școală te poate costa foarte mult, iar organizarea tuturor lucrurilor îţi poate lui ceva timp. Etapa pregătirii pentru grădiniţă şi şcoală poate fi dificilă, mai ales dacă înmulțeşti necesarul cu doi sau trei în cazul în care ai mai mulți copii.

Primul lucru pe care îl faci este să te asiguri că fiecare lucru de pe listă este bifat şi că este etichetat, pentru că ultimul lucru pe care ți-l dorești este să piardă ceva din cele luate. Copiii mici le pot uita la şcoală. A învăța să fie responsabil pentru bunurile lor este ceva ce cere răbdare şi îndrumare din partea ta şi a învăţătorilor. Este unul dintre motivele pentru care părinților li se cere să eticheteze totul. La finalul orelor de curs vor cunoaşte cui aparține orice obiect uitat.

Atenţie la informațiile de identificare notate pe exteriorul ghiozdanului!

Etichetarea rucsacului copilului cu numele vizibil în partea de sus a genții este o modalitate de a ajuta educatorii, învăţătorii, profesorii și părinții să știe care îi aparține copilului tău. Este util în special la sfârșitul zilei de grădiniţă sau şcoală, când copiii se grăbesc să plece acasă. Plecarea poate deveni haotică atunci când copiii încearcă să-și adune lucrurile, să-și pună hainele și să se alinieze pentru ieşire. Totuși, poate fi o greșeală etichetarea ghiozdanului pe care toată lumea poate vedea clar numele copilului. Este posibil ca cineva să le citească numele și să folosească aceasta pentru a face să pară că-l cunoaște pe copil, adresându-i-se pe nume. Copilul ar putea crede că este în regulă să meargă cu cineva sau să urce în maşina acestuia.

Cum să etichetezi lucrurile copilului tău în siguranță

Cu siguranţă este util ca obiectele care aparţin copilului tău să fie identificate rapid, pentru a evita rătăcirea lor sau certurile între colegi. Cel mai simplu mod de a nu-ți pune copilul în pericol, este să notezi în interiorul ghiozdanului şi rucsacului numele sau datele importante, astfel încât să nu fie uşor identificabil. Orice profesor sau părinte poate arunca o privire înăuntru, dar nu va fi vizibil pentru străini, pe stradă.

Învaţă-l să refuze ajutorul nesolicitat din partea adulţilor

Este vital să-ți înveți copilul că este nu este nicio problemă să refuze ajutorul oferit de adulții pe care nu-i cunoaşte. Dacă vreunul îi propune să meargă cu el undeva sau să-l atingă în mod nepotrivit, deprinde-l să spună nu, să fugă și să spună ce s-a întâmplat unui adult în care are încredere.

FOTO: Shutterstock