De ce trăiesc mai mult bărbaţii însuraţi?

1 63837 original jpg jpeg

Dacă până acum părea doar o simplă constatare, fără niciun fel de fundament, cercetătorii sunt de părere că bărbaţii însuraţi trăiesc mai mult decât burlacii. Iată motivul!

Experţii din cadrul Institutului Clinical Evaluative Sciences din Toronto afirmă că familiştii sunt mai ordonaţi şi mai responsabili când vine vorba despre starea lor de sănătate (căsătoria îi inspiră să fie mai responsabili).

Mai mult,într-o căsnicie,femeia este cea care observă îndeaproape starea de sănătate a membrilor familiei şi tot ea este cea care îi obligă să meargă la doctor,potrivit cercetătorilor citaţi de CNN.

Astfel,ei merg mai des la medic decât burlacii şi astfel au şanse mai mari să fie trataţi la timp,sporind speranţa lor de viaţă. În plus,căsnicia le oferă soţilor linişte (o bună comunicare aduce echilibru mariajului),motivaţie şi sprijin.

Contrar lor,burlacii duc o viaţa dezordonată,nefiind preocupaţi de sănătatea lor,ignorând prevenţia şi simptomele bolilor,preferând în schimb viaţa de noapte şi un stil de viaţă adolescentin.

Printre bolile pe care le semnalează specialiştii canadieni,de care trebuie să se teamă cei care nu merg pentru consultaţii la medic sunt cu precădere infarcturile şi atacurile cerebrale.