Fără reţete gratuite începând de la 1 iunie

1 48576 original jpg jpeg

Medicii de familie nu au semnat contractul cadru privind asistenţa medicală, astfel că de azi, pacienţii lor nu mai pot primi reţete cu medicamente compensate şi gratuite, dar nici trimiteri către specialişti.

Preşedintele Societăţii Naţionale a Medicinei de Familie/Medicină Generală,Rodica Tănăsescu,a precizat că medicii de familie nu mai pot elibera astfel de reţete pentru că nu au contractcu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Potrivit Mediafax,Tănăsescu a explicat că medicii îşi vor consulta pacienţii gratuit,dar că-i vor ruga să înţeleagă faptul că lipsa contractului nu le permite mai mult.

Medicii de familie cer preşedintelui CNAS să elibereze un act adiţional care să le permită prelungirea cu încă o lună a actualului contract cadru,timp în care să fie discutate normele de aplicare ale noului contract cadru.

Până atunci însă,pacienţii nu vor mai putea să achiziţioneze medicamentele de care au nevoie la preţ redus sau gratuit. Ei sunt cei care vor avea cel mai mult de suferit în urma protestelor medicilor de familie.